Een muur schilderen kan iedereen, toch?

Een muur schilderen kan iedereen, toch?

Je zult denken een groot oppervlakte zonder bochten en moeilijkheden heb ik toch zo geschilderd. Toch is het niet zo makkelijk als je denkt. In dit artikel gaan we het hebben over de werkwijze voor het schilderen van een muur.


Een goede voorbereiding

Een goede voorbereiding is het halve werk wordt vaak gezegd. Dit is bij het schilderwerk ook zeker het geval. Zorg voordat je begint dat je een aantal dingen op orde hebt:

  • Zorg voor voldoende werkruimte. Schuif de kasten opzij en haal dingen die in de weg kunnen staan of om kunnen vallen weg. Hoe meer ruimte je hebt, hoe beter je kan schilderen.
  • Dek meubels die blijven staan af. Zorg ervoor dat je zeker weet dat deze meubels niet vies worden door bijvoorbeeld verfspetters.
  • Hetzelfde geldt voor de ondergrond. Dek de ondergrond die jij wilt gaan verven af met afdekmateriaal. Voor eventuele ramen geldt natuurlijk ook hetzelfde.

Voordat je begint moet je zorgen dat je muur goed afgewerkt is. Vul eventuele gaten en zorg ervoor dat de muur glad is. Moet je de muur eerst schuren? Maak hem dan eerst schoon voordat je gaat schuren. Zorg er in elk geval voor dat je muur schoon is voordat je gaat schilderen.

 

Verwijder zoveel mogelijk knoppen en stopcontacten. Dit kan lastig zijn met het schilderen en deze wil je natuurlijk niet mee schilderen. Kan je ze niet helemaal verwijderen? Plak ze dan af. Plak ook de randen die je niet mee wilt schilderen af.

 

Het verven

Wanneer de voorbereidingen zijn getroffen en alles is afgedekt is het tijd om te beginnen met schilderen. Voor het schilderen van grote vlakken kan je gebruik maken van een roller. Strijk zoveel mogelijk in gelijke banen. Rol in een richting om baanvorming te voorkomen.

 

Voor het schilderen van randen en lastige hoeken kun je het beste gebruik maken van een kwast. Voor randen kun je gebruik maken van een platte kwast en voor lastige hoekjes een kleine kwast. Gebruik je een nieuwe kwast? Wrijf hem dan vooraf even over schuurpapier om losse haren te verwijderen.

 

Ben je klaar met schilderen?

Als je het schilderen niet in een dag af krijgt, plaats dan de kwasten in het water. Sla de kwasten goed af wanneer je weer verder gaat en maak ze droog met keukenpapier. Ben je wel klaar? Plaats dan de kwasten een dag in terpentine. Hierna kun je ze wassen en afdrogen.

Verwijder afplaktape meteen na het schilderwerk. Als je het te lang laat zitten kan het lastig zijn om ze er alsnog af te halen.

 

Heb je vragen of kom je er niet uit met je schilderwerk? Neem dan contact met ons op en wij helpen je graag. Besteedt je je schilderwerken liever uit? Neem geheel vrijblijvend contact op en een van onze medewerkers staat voor je klaar.

Terug naar het overzicht
Planmatig onderhoud

Wij managen het onderhoud aan uw woning of ander vastgoed voor een langere periode.

Wijkgericht onderhoud

Meld u nu aan voor Wijkgericht onderhoud. Een gezamelijke aanpak levert u vele voordelen op. 

Referenties

Bekijk onze referenties in de nieuwbouw, onderhoud, verbouw en renovatie.

Vrijblijvende prijsopgave

Vraag nu, geheel vrijblijvend, een prijsopgave aan.