Brandwerende verf door Bonke & Zn
Geplaatst op 27 april 2022

Brandwerende verf aanbrengen door Bonke 

In Nederland is het toepassen van brandwerende verf de laatste jaren flink toegenomen. Het gebruik van een opschuimende brandwerende coating is een goed alternatief voor brandwerende platen of bespuiting. Brandwerende verf wordt steeds vaker gebruikt voor kantoren, hallen, parkeergarages, woningen, hoogbouw, gevels en stalen- of betonnen draagconstructies.

Hoe werkt brandwerende verf? 

Brandwerende verf heeft als doel een gebouw of materiaalsoort voor een bepaalde tijd brandvrij te kunnen houden wanneer er brand uitbreekt. Afhankelijk van de materiaalsoort en het aantal lagen van de brandwerende verf kan de brand worden tegengehouden voor 30 tot 120 minuten. Zodra er brand uitbreekt schuimt de verf door hitte op tot een schuimende laag die de brand tijdelijk tegenhoudt.  Dit geeft de mensen in het gebouw wat extra tijd om te vluchten en voor de brandweer om ter plaatse te komen.

Hoe passen wij brandwerende verf toe? 

Brandwerende verf kan relatief eenvoudig op verschillende ondergronden worden opgebracht. Van hout en staal tot beton. De verf is in verschillende kleuren beschikbaar. Zo hoef je er niet overheen te verven voor een mooiere kleur. Over de brandwerende verf wordt wel regelmatig nog een primer en/of topcoat aangebracht. Deze primer zorgt voor een betere hechting met het oppervlak.

Wil je meer weten over het toepassen van brandwerende verf? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.