Buitenschilderwerk

Over buitenschilderwerk

Goed schilderwerk beschermt uw huis tegen allerlei weersomstandigheden in regenachtige en koude omstandigheden. Is het buitenschilderwerk van uw huis toe aan onderhoud of heeft u nieuw (aan)gebouwd, dan kunnen onze buitenschilders u advies geven en u werk uit handen nemen. 

Buitenschilderwerken door Schildersbedrijf Bonke & Zn

Bent u op zoek naar een buitenschilder en bent u benieuwd wat voor werk de buitenschilder precies kan doen? Elk onderdeel dat zich aan de buitenkant van uw huis bevindt en geschilderd kan worden kunt u overlaten aan Bonke Schildersbedrijf, bijvoorbeeld: deuren, kozijnen, dakkapels, schuttingen, tuinhuizen en schuren.

Onze schilders pakken deze taken met plezier voor u op. Zij zorgen ervoor dat de klus kwalitatief en precies wordt uitgevoerd en kunnen u onder andere helpen met advies, voorbereiding, de daadwerkelijke schilderklus en de nazorg van het schilderwerk. Onze buitenschilders helpen u graag verder. 

Het belang van buitenschilderwerk

Goede bescherming

Het klimaat in nederland kent een grote diversiteit aan weeromstandigheden. Van een zonnetje op een mooie zomerdag met 30 graden tot een regenachtige en stormachtige dag. De omstandigheden hebben veel impact op de staat van uw buitenschilderwerk. Door uw buitenschilderwerk tijdig te laten doen kunt u uw woning extra tegen deze omstandigheden beschermen.

Mooie afwerking

Goede bescherming tegen de weersomstandigheden is natuurlijk belangrijk voor uw woning, maar het oog wil ook wat. De buitenkant van uw woning is het eerste wat mensen zien en bepaalt de eerste indruk van uw huis. Onze buitenschilders voorzien uw woning weer van een perfecte schilderlaag waardoor uw huis er weer mooi en verzorgd uitziet.

Wanneer is het tijd voor vernieuwing van uw buitenschilderwerk?

Buitenschilderwerk is ongeveer één keer in de 5 jaar aan vernieuwing toe. De exacte levensduur van het buitenschilderwerk varieert uiteraard per woning. Uw buitenschilderwerk is aan vernieuwing toe wanneer: 

- de verf begint te poederen of los begint te raken;
- u beschadigingen zoals bijvoorbeeld houtrot ziet;
- uw buitenschilderwerk begint te verkleuren;
- het schilderwerk scheurtjes of blaasjes vertoont.

De beste periode voor buitenschilderwerk

De beste periode om uw buitenschilderwerk te laten vernieuwen is tussen april en oktober. Waarom? De periode voor april is vaak te koud voor buitenschilderwerk waardoor het erg lang duurt voordat uw verf droog is. De periode na oktober is vaak te warm voor buitenschilderwerk waardoor de verf te snel droogt en streperig wordt. 

De perfecte temperatuur voor buitenschilderwerk ligt tussen de 10 en 25 graden, de maximale luchtvochtigheid is 75%. 

Wilt u uw buitenschilderwerk toch in de winter laten doen? Dat kan, onze buitenschilders gebruiken dan een speciale verfsoort voor buiten. Deze verfsoort droogt extra snel bij lage temparaturen. Daarnaast beschikken we over materialen waarmee het schilderwerk kan worden afgeschermd.

Heeft u vragen over buitenschilderwerk? Of wilt u in contact komen met ons? Neem contact met ons op via de onderstaande knop.