Blog

Wekelijks komt Schildersbedrijf Bonke & Zn met nieuwe blogs. In onze blogs leest u over schildertips, ontwikkelingen rondom Bonke, nieuws en meer. 

Houd ook onze Facebook in de gaten om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen van Schildersbedrijf Bonke & Zn. 

Heeft u vragen of wilt u graag meer te weten komen over Schildersbedrijf Bonke & Zn? Maak dan gebruik van ons contactformulier en een van onze medewerkers neemt contact met u op. 

 • Bonke kunststofvoeren ROC van twente

  Kunststofvloeren bij ROC van Twente Gieterij

  Geplaatst op 22 september 2020
  Afgelopen weken hebben we verteld welke kunststofvloeren we plaatsen en hoe we dit doen. Deze week laten we één van onze laatste projecten zien waar we een kunststofvloer hebben geplaatst.
 • schildersbedrijf bonke rolcoatingvloeren

  Rolcoatingvloeren in uw werkplaats?

  Geplaatst op 15 september 2020
  Vorige week hebben we het gehad over de voordelen van een gietvloer. Deze week bespreken we verschillende rolcoatingvloeren en de toepassingen van deze vloeren
 • gietvloeren bonke naadloos

  Gietvloer laten aanbrengen door Bonke

  Geplaatst op 11 september 2020
  In het vorige artikel over onze diensten hebben we het gehad over kunststofvloeren. In dit artikel gaan we er iets verder op in, we gaan het hebben over gietvloeren.
 • schildersbedrijf bonke folie verf

  Folie als vervanger voor verf?

  Geplaatst op 9 september 2020
  Bent u de kleur van uw keukenkastjes zat en wilt u geen hele nieuwe keuken kopen? Dan kunt u uw keukenkastjes ook een nieuwe kleur geven. Dit kan zowel door de kastjes te schilderen, maar ook door folie op de kastjes te plaatsen. In dit artikel gaan we het hebben over hoe je deze folie het beste kunt aanbrengen
 • Kunststofvloeren door Bonke

  Kunststofvloeren door Bonke

  Geplaatst op 8 september 2020
  Naast het schilderonderhoud bieden wij nog andere diensten aan. Eén van deze diensten is het leggen van een kunststofvloer. Deze kunststofvloeren worden bijvoorbeeld gelegd in Fabrieken, magazijnen, parkeergarages, galerijen en lokalen.
 • Het opleiden van jongeren tot schilder

  Het opleiden van jongeren tot schilder

  Geplaatst op 28 augustus 2020
  In het artikel van vorige week hebben we besproken hoe wij invulling geven aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen m.b.t. het wijkgericht onderhoud. In dit artikel gaan we het hebben over het opleiden van jongeren met een bepaalde afstand tot de arbeidsmarkt.
 • Glasherstel door Bonke

  Glasherstel door Bonke

  Geplaatst op 25 augustus 2020
  Is uw ruit kapotgegaan door inbraak, een ongelukje of door een andere oorzaak? Dan wilt u hier niet lang mee zitten. Sterker nog dat wilt u vaak snel gerepareerd hebben, zeker in de winter of bij slecht weer.
 • Maatschappelijk verantwoord ondernemen door Schildersbedrijf Bonke & Zn.

  Maatschappelijk verantwoord ondernemen door Schildersbedrijf Bonke & Zn.

  Geplaatst op 21 augustus 2020
  Schildersbedrijf Bonke & Zn. is op veel verschillende manieren bezig met Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. In het laatste blogartikel over wijkgericht onderhoud is te lezen wat wij doen om zo efficiënt en energiezuinig mogelijk ons werk te doen.
 • Het verven van kunststof ondergronden

  Het verven van kunststof ondergronden

  Geplaatst op 20 augustus 2020
  Vorige week hebben we besproken hoe u een kunststof ondergrond het beste kunt voorbehandelen. Nadat u de kunststof ondergrond gereinigd, ontvet en mat geschuurd heeft kunt u beginnen met verven. Welke verf u hiervoor kunt gebruiken en hoe u dit doet gaan we nu bespreken.
 • Totaalplan glas zetten door Bonke

  Totaalplan glas zetten door Bonke

  Geplaatst op 19 augustus 2020
  In de blogs Glas laten zetten door Bonke, Isolatiebeglazing bij u thuis of bij uw bedrijf en binnenbeglazing laten zetten door Bonke. Kon u al lezen welke soorten glas wij allemaal kunnen zetten. In deze blog is te lezen hoe het totaalplan van ons eruit ziet.
 • Wijkgericht schilderonderhoud is maatschappelijk verantwoord schilderen.

  Wijkgericht schilderonderhoud is maatschappelijk verantwoord schilderen.

  Geplaatst op 18 augustus 2020
  In onze vorige blogs is al beschreven waarom wijkgericht schilderonderhoud voor u en voor ons goed werkt. Maar wijkgericht schilderonderhoud is ook goed voor het milieu. In deze blog vertellen we hoe we met wijkgericht schilderonderhoud aan het milieu werken.
 • Hoe werkt een meerjarenplan voor Vereniging van Eigenaren (VvE)

  Hoe werkt een meerjarenplan voor Vereniging van Eigenaren (VvE)

  Geplaatst op 14 augustus 2020
  Zoals vorige week in de blog: ‘Onderhoudswerkzaamheden voor Vereniging van Eigenaren (VvE) werd beschreven is onderhoud aan uw pand erg belangrijk. Om het onderhoud op tijd uit te voeren kunnen wij een meerjarenplan voor u maken. In deze blog leggen wij uit hoe een meerjarenplan werkt voor Vereniging van Eigenaren (VvE).
 • Voorbehandelen van kunststof ondergronden.

  Voorbehandelen van kunststof ondergronden.

  Geplaatst op 13 augustus 2020
  Voordat je een kunststof ondergrond kunt gaan schilderen is de voorbehandeling van groot belang. In deze blog leggen we uit hoe je kunststof ondergronden het beste kunt voorbehandelen.
 • Binnenbeglazing laten zetten door Bonke

  Binnenbeglazing laten zetten door Bonke

  Geplaatst op 12 augustus 2020
  In de vorige blogs over glas hebben wij het al gehad over glas laten zetten door Schildersbedrijf Bonke & Zn. en isolatieglas bij u thuis of bij uw bedrijf. Deze week gaan we het hebben over binnenbeglazing.
 • Wijkgericht onderhoud In de groene bogen

  Wijkgericht onderhoud In de groene bogen

  Geplaatst op 11 augustus 2020
  Op dit moment zijn wij bezig met Wijkgericht schilderonderhoud in de wijk In de Groene Bogen. In de Groene Bogen is een gewilde en kindvriendelijke wijk op loopafstand van het centrum van Enschede.
 • Onderhoudswerkzaamheden voor Vereniging van Eigenaren (VvE)

  Onderhoudswerkzaamheden voor Vereniging van Eigenaren (VvE)

  Geplaatst op 7 augustus 2020
  Om ervoor te zorgen dat uw appartementencomplex of andere gemeenschappelijke woonvoorzieningen een mooie uitstraling behoud. Is het belangrijk om tijdig onderhoud aan uw pand uit te voeren. Hier kunnen wij u bij helpen.
 • Welke verf gebruikt u voor steenachtige ondergronden?

  Welke verf gebruikt u voor steenachtige ondergronden?

  Geplaatst op 6 augustus 2020
  Om een stenen muur te verven kunt u verschillende soorten verf gebruiken. In deze blog gaan we verschillende soorten verf bespreken die veel gebruikt worden.
 • Isolatiebeglazing bij u thuis of bij uw bedrijf.

  Isolatiebeglazing bij u thuis of bij uw bedrijf.

  Geplaatst op 5 augustus 2020
  Duurzaamheid wordt steeds belangrijker voor uw woning of bij uw bedrijf. Isolatie speelt hier een grote factor in, zowel in duurzaamheidsoverwegingen maar ook om kosten te besparen.
 • Hoe komt u in aanmerking voor wijkgericht schilderonderhoud?

  Hoe komt u in aanmerking voor wijkgericht schilderonderhoud?

  Geplaatst op 4 augustus 2020
  Is uw huis toe aan schilderonderhoud en heeft u, uw buren ook al over hen huis gehoord. Dan is wijkgericht schilderonderhoud een perfecte oplossing voor u en uw wijk.
 • Planmatig schilderwerk bij u thuis

  Planmatig schilderwerk bij u thuis

  Geplaatst op 31 juli 2020
  Het schilderwerk aan uw woning komt periodiek terug. Wij kunnen voor u een vrijblijvend advies maken met de te verwachten kosten voor het schilderwerk
 • Hoe voorkom of werk je zakkers weg bij het verven?

  Hoe voorkom of werk je zakkers weg bij het verven?

  Geplaatst op 30 juli 2020
  Zakkers of druipers worden veroorzaakt door het aanbrengen van te dikke verflagen of door het niet goed verdelen van deze lagen.
 • Glas laten zetten door Bonke

  Glas laten zetten door Bonke

  Geplaatst op 29 juli 2020
  Bij Bonke hebben wij ook ervaring in het leveren en plaatsen van verschillende glassoorten.
 • Voorbeelden wijkgericht schilderonderhoud

  Voorbeelden wijkgericht schilderonderhoud

  Geplaatst op 28 juli 2020
  In onze vorige blogs hebben wij beschreven wat wijkgericht onderhoud precies inhoudt en hoe het werkt. We zijn al bij veel wijken bezig met wijkgericht onderhoud. Om een goed beeld te krijgen van wat wij doen hebben we een aantal voorbeelden op onze site staan.
 • Hoe werkt planmatig onderhoud voor bedrijven?

  Hoe werkt planmatig onderhoud voor bedrijven?

  Geplaatst op 24 juli 2020
  Met IPS 2000 biedt Bonke & zn. planmatig onderhoud van hoge kwaliteit aan. Sinds 2002 voeren wij planmatig onderhoud uit bij tientallen bedrijven.
 • Welke kwasten of rollers moet ik gebruiken bij een houten ondergrond?

  Welke kwasten of rollers moet ik gebruiken bij een houten ondergrond?

  Geplaatst op 23 juli 2020
  Welke kwast of roller je gaat gebruiken hangt af van een aantal zaken: de ondergrond die je gaat behandelen, het gewenste afwerkresultaat en de verf die je gaat verwerken. Daarnaast speelt persoonlijke voorkeur ook een belangrijke rol.
 • Welke kwasten gebruik je voor kunststof ondergronden?

  Welke kwasten gebruik je voor kunststof ondergronden?

  Geplaatst op 16 juli 2020
  Er zijn verschillende kwasten die je kunt gebruiken bij kunststof ondergronden. Welke kwast je gebruikt hangt af van wat je gaat schilderen.
 • Tips voor het verven van een stenenmuur

  Tips voor het verven van een stenenmuur

  Geplaatst op 9 juli 2020
  Voordat je begint met schilderen is het belangrijk dat je de muur goed voorbehandeld hebt. Om de verf met een roller op een goede manier aan te brengen is het belangrijk om een werkvolgorde aan te houden.
 • Schildersbedrijf Bonke kwasten schoonmaken

  Hoe maak ik mijn kwasten en rollers het beste schoon bij oplosmiddelhoudende verf?

  Geplaatst op 2 juli 2020
  Als je je kwasten en rollers gebruikt hebt voor oplosmiddelhoudende verf/lakken zoals alcydverf, lak of beits moet je je kasten op een speciale manier schoonmaken. Dit kan namelijk niet met water.
 • Schildersbedrijf Bonke Enschede MST Paviljoen

  Schilderwerk nieuw MST paviljoen

  Geplaatst op 29 juni 2020
  Deze week wordt de nieuwe binnentuin met paviljoen van het Medisch Spectrum Twente in Enschede geopend. Bonke heeft daarvoor het schilderwerk gedaan.
 • 4 tips voor het aanbrengen van behang

  4 tips voor het aanbrengen van behang

  Geplaatst op 29 mei 2020
  Een muur schilderen geeft een mooi effect, en zorgt ervoor dat de ondergrond is beschermd, maar je kunt een muur ook mooi afwerken met behang. In dit blogartikel geven we 4 tips die handig zijn voor het aanbrengen van behang.
 • Welke verfrollers gebruik je bij het schilderen van hout?

  Welke verfrollers gebruik je bij het schilderen van hout?

  Geplaatst op 20 mei 2020
  Grote vlakken schilder je met een verfroller. Dit gaat makkelijk en snel. Net zoals kwasten, zijn verfrollers te verkrijgen in verschillenden maten en gemaakt van verschillende materialen.
 • Hoe verwijder ik mos en algengroei op mijn muur?

  Hoe verwijder ik mos en algengroei op mijn muur?

  Geplaatst op 23 april 2020
  Natte muren waar geen zonlicht op komt, vormen een voedingsbodem voor algen en mossen. Voordat je natte muren kunt schilderen, moet je de aangroei grondig verwijderen.
 • Hoe voorkom ik waterkringen op mijn plafonds na een lekkage?

  Hoe voorkom ik waterkringen op mijn plafonds na een lekkage?

  Geplaatst op 16 april 2020
  Als plafonds of wanden nat zijn geweest ontstaan er meestal bruin gekleurde waterkringen. Deze kringen ontstaan vaak naar aanleiding van bijvoorbeeld een lekkage.
 • Inschrijfformulier Wijkgericht schilderonderhoud

  Inschrijfformulier Wijkgericht schilderonderhoud

  Geplaatst op 8 april 2020
  Wilt u weten of uw wijk in aanmerking komt voor wijkgericht onderhoud of wilt u weten wat wijkgericht onderhoud voor u betekent, meldt u dan door middel van ons inschrijfformulier aan. In dit artikel leggen we dit verder voor u uit.
 • De voordelen van wijkgericht schilderonderhoud

  De voordelen van wijkgericht schilderonderhoud

  Geplaatst op 3 april 2020
  Wijkgericht schilderonderhoud is goed onderhoud aan uw schilderwerk zoals u van ons gewend ben, maar wat zijn nou de voordelen hiervan? Dat leggen we uit in dit blogartikel.
 • Welke primer gebruik ik voor het hechten van een kunststof ondergrond?

  Welke primer gebruik ik voor het hechten van een kunststof ondergrond?

  Geplaatst op 25 maart 2020
  Na het reinigen, ontvetten en geheel mat schuren van de ondergrond kan een laag hechtprimer worden opgebracht. Er zijn twee meest toegepaste primertypen voor kunststof ondergronden: de watergedragen primer en de oplosmiddelhoudende primer.
 • Welk schuurpapier heb ik nodig voor welke ondergrond?

  Welk schuurpapier heb ik nodig voor welke ondergrond?

  Geplaatst op 19 maart 2020
  Voor mooi schilderwerk is het belangrijk om het juiste schuurpapier te kiezen. Het bepalen van het schuurpapier doe je met behulp van de schuurladder. Dit is een hulpmiddel om de juiste groftes van de schuurkorrels te kiezen.
 • Hoe snij ik behangpapier op maat?

  Hoe snij ik behangpapier op maat?

  Geplaatst op 11 maart 2020
  Behangen kan heel eenvoudig zijn als je het behangpapier alleen al op de goede manier snijdt. Je snijdt behang namelijk eerst in goede banen voordat je het op de muur plakt. In dit artikel leggen de stappen uit voor het op maat snijden van behang.
 • Hoe kan het dat er condens aan de buitenkant van mijn raam ontstaat?

  Hoe kan het dat er condens aan de buitenkant van mijn raam ontstaat?

  Geplaatst op 4 maart 2020
  Condensvorming op de buitenruit. Hoe kan dit? Dat leggen we in dit artikel voor u uit.
 • Wijkgericht schilderonderhoud De Bleekerij

  Wijkgericht schilderonderhoud De Bleekerij

  Geplaatst op 2 maart 2020
  In de wijk de Bleekerij in Boekelo worden diverse projecten gerealiseerd. Schildersbedrijf Bonke en Zn. is bezig met schilderswerkzaamheden en onderhoudswerkzaamheden aan een aantal woningen.
 • Hoe verwijder ik oude verflagen?

  Hoe verwijder ik oude verflagen?

  Geplaatst op 28 februari 2020
  Bij zowel binnenschilderwerk als binnenschilderwerk zal een niet intact verfsysteem verwijderd moeten worden. Voordat je de ondergrond opnieuw kunt behandelen, moet je de oude verflagen verwijderen.
 • De spuittechniek van Bonke & Zn.

  De spuittechniek van Bonke & Zn.

  Geplaatst op 27 februari 2020
  Grote en koude oppervlaktes moeten ook gespoten worden. En wij als Bonke & Zn. doen dat met een speciale spuittechniek. In dit artikel zullen we u ons spuittechniek uitleggen.
 • Wijkgericht schilderonderhoud Vathorst Amersfoort

  Wijkgericht schilderonderhoud Vathorst Amersfoort

  Geplaatst op 26 februari 2020
  Wilt u samen met uw buurtgenoten profiteren van kwalitatief en planmatig schilderonderhoud voor een extra lage prijs? Dat kan met het Wijkgericht Schilderonderhoud van Bonke & Zn.. Door efficiënter te werken binnen de wijk (materialen al aanwezig, minder reiskosten voor de schilders) kunnen de kosten voor u gereduceerd worden én wordt het milieu gespaard.
 • Hoe werkt wijkgericht onderhoud?

  Hoe werkt wijkgericht onderhoud?

  Geplaatst op 24 februari 2020
  Wijkgericht schildersonderhoud is goed onderhoud aan uw schilderwerk zoals u van ons gewend bent, maar hoe werkt wijkgericht onderhoud nou? In dit artikel leggen wij u het uit.
 • Wat is wijkgericht onderhoud?

  Wat is wijkgericht onderhoud?

  Geplaatst op 21 februari 2020
  Wijkgericht schilderonderhoud is goed onderhoud aan uw schilderwerk zoals u van ons gewend bent, maar met een focus op efficiënter werken en een reductie van de transportkosten.
 • Hoe verwijder ik behang?

  Hoe verwijder ik behang?

  Geplaatst op 13 februari 2020
  Je kunt behang alleen goed aanbrengen op een zuivere, intacte ondergrond. Voordat je kunt controleren of de ondergrond aan die voorwaarden voldoet, moet je het oude behang eerst verwijderen.
 • Leermeester Bonke & Zn

  Leermeester Bonke & Zn

  Geplaatst op 11 februari 2020
  In samenwerking met Vakschool Het Diekman biedt Bonke & Zn. leerlingen de mogelijkheid om het schildersvak te verkennen.
 • Schoonmaken van Kwasten en Verfrollers

  Schoonmaken van Kwasten en Verfrollers

  Geplaatst op 11 februari 2020
  Je kunt de rollers en kwasten die je voor watergedragen verfproducten hebt gebruikt op verschillende manieren schoonmaken en/of opruimen
 • Luchtbelletjes in schilderwerk

  Luchtbelletjes in schilderwerk

  Geplaatst op 6 februari 2020
  Wat zijn luchtbelletjes nou eigenlijk? Luchtbelletjes zijn kleine belletjes onder de verflaag. Die kunnen ontstaan als alkydharsverf wordt opgebracht op hout met veel poriën zoals meranti.
 • Hoe breng je grondverf aan?

  Hoe breng je grondverf aan?

  Geplaatst op 4 februari 2020
  Grondverf is de verf waarmee een ondergrond wordt voorbehandeld. Dit is de eerste laag die je aanbrengt op een ondergrond. Het aanbrengen van een laag grondverf heeft verschillende doelen:
 • Wijkgericht schilderonderhoud door Schildersbedrijf Bonke & Zn

  Wijkgericht schilderonderhoud door Schildersbedrijf Bonke & Zn

  Geplaatst op 14 januari 2020
  Schildersbedrijf Bonke & Zn heeft voor veel wijken al wijkgericht schilderonderhoud uitgevoerd. In dit artikel bespreken we wat we voor deze wijken hebben gedaan.
 • voordelen wijkgericht schilderonderhoud bonke & zn

  Wat zijn de voordelen van wijkgericht onderhoud?

  Geplaatst op 10 januari 2020
  Wijkgericht schilderonderhoud is goed onderhoud aan uw schilderwerk zoals u van ons gewend bent, maar wat zijn nou eigenlijk de voordelen?
 • Hoe werkt wijkgericht onderhoud

  Hoe werkt wijkgericht schilderonderhoud?

  Geplaatst op 8 januari 2020
  Is uw wijk toe aan wijkgericht schilderonderhoud? Schildersbedrijf Bonke & Zn kan u helpen! In dit artikel leggen wij u uit hoe het werkt.
 • Binnenschilderwerk door de winterschilder

  Binnenschilderwerk door de winterschilder

  Geplaatst op 7 januari 2020
  De winterschilder van Schildersbedrijf Bonke & Zn is er nog steeds! Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen met betrekking tot binnenschilderwerk?
 • Glaszetten door schildersbedrijf Bonke & Zn

  Glaszetten door Schildersbedrijf Bonke & Zn

  Geplaatst op 3 januari 2020
  Schildersbedrijf Bonke & Zn heeft grote ervaring met glasherstel en het leveren en plaatsen van diverse glassoorten. In dit artikel vertellen we meer over deze dienst.
 • houtrot herstellen

  Hoe kunt u houtrot herstellen?

  Geplaatst op 9 december 2019
  Houtrot kan ernstige gevolgen hebben voor uw woning. Maar hoe kunt u dit het beste herstellen? In deze blog leggen we het u uit.
 • Like, Deel & Win Actie met Roodbosch Interieurstyling

  Like, Deel & Win Actie met Roodbosch Interieurstyling

  Geplaatst op 4 december 2019
  Voordat er binnen schilderwerk kan worden uitgevoerd (door onze winterschilder), is het belangrijk dat u weet welke kleuren u wilt gebruiken in uw interieur. Daarom geeft Schildersbedrijf Bonke & Zn drie keer een uur GRATIS kleuradvies weg van Roodbosch Interieurstyling. De komende 3 weken gaan wij elke week 1 winnaar uitkiezen.
 • De voordelen van de winterschilder

  De voordelen van de winterschilder

  Geplaatst op 26 november 2019
  De winterschilder van Bonke & Zn heeft verschillende voordelen. In deze blog lichten we er een paar toe.
 • Wanneer is uw huis toe aan winterschilderwerk?

  Wanneer is uw huis toe aan winterschilderwerk?

  Geplaatst op 21 november 2019
  Zoals u in onze vorige blogs hebt gelezen, is het weer tijd voor de winterschilder. In de winter werkt Bonke & Zn vooral aan binnenschilderwerk. Maar wanneer is uw huis nou eigenlijk aan binnenschilderwerk toe?
 • De werkzaamheden van de winterschilder

  De werkzaamheden van de winterschilder

  Geplaatst op 19 november 2019
  Schildersbedrijf Bonke & Zn biedt met de winterschilder divers binnenschilderwerk aan. In deze blog zetten we de werkzaamheden op een rijtje.
 • De winterschilder van Bonke & Zn

  De winterschilder van Bonke & Zn

  Geplaatst op 14 november 2019
  De winterschilder is er weer! En daarvoor bent u bij Bonke & Zn aan het juiste adres. Met de winterschilder van Bonke & Zn kunt u tijdens de winterperiode binnenschilderwerk laten doen.
 • chroom-6 test door bonke & zn

  Chroom-6 test door schildersbedrijf Bonke & Zn

  Geplaatst op 7 november 2019
  Schildersbedrijf Bonke & Zn heeft een chroom-6 test uitgevoerd met behulp van een testkit dat aan kan tonen of er chroom-6 aanwezig is. In deze blog vertellen we je meer over hoe we deze test hebben uitgevoerd.
 • blog bonke friesland campina

  Schildersbedrijf Bonke & Zn werkt aan Friesland Campina

  Geplaatst op 31 oktober 2019
  Schildersbedrijf Bonke & Zn heeft aan een fantastisch project gewerkt bij Friesland Campina Domo. Het unieke van dit project is het tempo waarin het moest gebeuren. Het team van Bonke heeft dit project opgepakt en is vakkundig aan de slag gegaan.
 • Schildersbedrijf Bonke Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

  ‘Doeners’ van Vakschool Het Diekman leren schildersvak in praktijk

  Geplaatst op 4 oktober 2019
  Ze staan er nog een beetje onwennig bij op de ochtend dat ze beginnen met een schilderklus bij een winkelcentrum in Enschede. Een groepje van zes leerlingen van Vakschool Het Diekman gaat onder professionele begeleiding van schildersbedrijf Bonke & Zn aan de slag met het schilderen van de buitenkant van het winkelcentrum.
 • blog Bonke & Zn VvE

  Het gemak van een onderhoudspakket voor VvE's

  Geplaatst op 27 september 2019
  Naast schilderwerk levert Bonke & Zn. meerjarenplannen voor onderhoud aan VvE’s aan. Het schilderwerk is dan onderdeel van een totaalplan. Alles wordt centraal vanuit Bonke geregeld.
 • Bonke & Zn Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

  Hoe doen wij aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen?

  Geplaatst op 9 september 2019
  Wij vinden het belangrijk om ook maatschappelijk ons steentje bij te dragen. Dat doen we onder andere door het opleiden van leerlingen met een bepaalde afstand tot de arbeidsmarkt tot schilder.
 • Glaszetten en Glasherstel door Schildersbedrijf Bonke & Zn.

  Glaszetten en Glasherstel door Schildersbedrijf Bonke & Zn.

  Geplaatst op 29 augustus 2019
  Naast schilderwerk leveren we ook glasservice. Daarvoor hebben we onze eigen glasspecialist in huis die zich uitsluitend met glaszetten en glasschade bezighoudt.
  Maak kennis met onze man van het glas en onze snelle en vakkundige glasservice.
 • Monumentaal onderhoud door Schildersbedrijf Bonke & Zn.

  Monumentaal onderhoud door Schildersbedrijf Bonke & Zn.

  Geplaatst op 23 augustus 2019
  Schilderwerk aan een monumentaal pand is een aparte tak van sport. Het uitgangspunt voor onderhoud en schilderwerk is altijd: behoud gaat voor vernieuwen.
 • Wijkgericht Schilderonderhoud In Groene Bogen Enschede

  Wijkgericht Schilderonderhoud In Groene Bogen Enschede

  Geplaatst op 8 augustus 2019
  Ook de Enschedese wijk In de Groene Bogen profiteert van het Wijkgericht Schilderhoud van Bonke & Zn. Samenwerken, samen het milieu sparen en minder betalen: 'what's not to like'? Wilt u weten of dat ook iets voor uw wijk is? Lees dan onze blog.
 • Wijkgericht Schilderonderhoud Roombeek Enschede

  Wijkgericht Schilderonderhoud Roombeek Enschede

  Geplaatst op 11 juli 2019
  Samen met uw buurtgenoten profiteren van kwalitatief en planmatig schilderonderhoud voor een extra lage prijs? Dat kan met het Wijkgericht Schilderonderhoud van Bonke en Zn.. Door efficiënter te werken binnen de wijk (materialen al aanwezig, geen reiskosten voor de schilder) kunnen de kosten voor u gereduceerd worden én wordt het milieu gespaard.
 • Hoe schilder je binnenkozijnen?

  Hoe schilder je binnenkozijnen?

  Geplaatst op 4 juli 2019
  Het schilderen van binnen kozijnen kun je het beste doen met accryllak.
  Deze verf droogt snel, ruikt niet en verkleurt nauwelijks.
  Daarnaast is accryllak ook minder milieubelastend dan veel andere verfsoorten.
 • Welke verf moet ik gebruiken voor mijn schilderwerk?

  Welke verf moet ik gebruiken voor mijn schilderwerk?

  Geplaatst op 20 juni 2019
  Schilderen is niet altijd zo moeilijk als je denkt. In de meeste gevallen zorgt een goede voorbereiding al voor het halve werk. De juiste verf kiezen is hierbij uiteraard een belangrijk onderdeel. In dit artikel vertellen we welke verf jij moet gebruiken.
 • Hoe krijg ik verf vlekken uit mijn kleding?

  Hoe krijg ik verf vlekken uit mijn kleding?

  Geplaatst op 14 juni 2019
  In ons vorige artikel hebben wij het gehad over hoe je een gemaakte fout tijdens het schilderen moet oplossen. In dit artikel geven wij tips over hoe je verf vlekken uit je kleding kan krijgen.
 • Een foutje gemaakt tijdens het schilderen?

  Een foutje gemaakt tijdens het schilderen?

  Geplaatst op 11 juni 2019
  Heb je een foutje gemaakt tijdens het schilderen? Vegen, een ongelijke kleur of vlekken? Wij geven in dit artikel de beste tips om een foutje tijdens het schilderen op te lossen. Lees verder voor meer informatie.
 • Vuile vlekken verwijderen op je geverfde muur

  Vuile vlekken verwijderen op je geverfde muur

  Geplaatst op 7 juni 2019
  Je hebt net een hele muur geschilderd en wilt natuurlijk blijven geniet van het mooiste resultaat. Maar ineens heb je een vuile vlek op je muur zitten. In dit artikel vertellen wij hoe jij deze vlek het beste kan schoonmaken en wat je beter niet kan doen.
 • Waarom het onderhouden van schilderwerk belangrijk is

  Waarom het onderhouden van schilderwerk belangrijk is

  Geplaatst op 28 mei 2019
  Het is belangrijk om schilderwerk te blijven onderhouden. Niet alleen om het mooiste resultaat te blijven behouden, maar ook ter bescherming van de verf en het materiaal. In dit artikel vertellen wij meer over het onderhouden van schilderwerk.
 • Schildersbedrijf Bonke & Zn werkt aan het oude MST Ariensplein

  Schildersbedrijf Bonke & Zn werkt aan het oude MST Ariensplein

  Geplaatst op 24 mei 2019
  Schildersbedrijfs Bonke & Zn is aan het werk in het oude MST Ariensplein in Enschede. Dit gebouw wordt momenteel aangepast voor studenten van het Saxion. Lees er alles over in onze blog.
 • De meeste gemaakte fouten met schilderen

  De meeste gemaakte fouten met schilderen

  Geplaatst op 21 mei 2019
  Schilderen is niet altijd even makkelijk. Toch zijn er vaak dingen die je liever zelf schildert. In dit artikel geven wij een overzicht met de meest gemaakte fouten tijdens het schilderen en tips om ze te voorkomen.
 • Hoe verwijder ik behang?

  Hoe verwijder ik behang?

  Geplaatst op 17 mei 2019
  Je wilt jouw kamer gaan verven of opnieuw behangen, handig is het dan om eerst de oude behanglaag eraf te halen. Een klus dat vrij eenvoudig te doen is maar vooral veel tijd nodig heeft. In dit artikel vertellen wij hoe je het gemakkelijkst jouw oude behang kan verwijderen.
 • Doet schildersbedrijf Bonke & Zn dat ook?

  Doet schildersbedrijf Bonke & Zn dat ook?

  Geplaatst op 13 mei 2019
  Het is ongetwijfeld niet de eerste dienst waar je aan denkt bij schildersbedrijf Bonke & Zn. Namelijk beglazing, het leveren en plaatsen van diverse glassoorten. In dit artikel vertellen wij meer over onze dienst.
 • Zelf een deur schilderen

  Zelf een deur schilderen

  Geplaatst op 8 mei 2019
  Na vorige tips over onder andere het schilderen van een muur, gaan we het vandaag hebben over het schilderen van een deur. Wij stellen een aantal tips op en vertellen hoe jij het beste een deur kan schilderen.
 • Schildersbedrijf Bonke & Zn voor zakelijke dienstverlening

  Schildersbedrijf Bonke & Zn voor zakelijke dienstverlening

  Geplaatst op 3 mei 2019
  In het ons vorig artikel hebben wij het gehad over de diensten van Schildersbedrijf Bonke & Zn voor particulier. Ook op zakelijk gebied ben je bij Bonke aan het juiste adres. In dit artikel vertellen wij jullie graag meer over onze zakelijke dienstverlening.
 • Schildersbedrijf Bonke & Zn voor particulier

  Schildersbedrijf Bonke & Zn voor particulier

  Geplaatst op 30 april 2019
  Het dienstenpakket van Schildersbedrijf Bonke & Zn bestaat uit veel verschillende schilderwerkzaamheden, voor zowel particulier als voor zakelijk. Vandaag vertellen wij graag meer over onze diensten voor particulieren.
 • Gevelreiniging door Schildersbedrijf Bonke & Zn

  Gevelreiniging door Schildersbedrijf Bonke & Zn

  Geplaatst op 24 april 2019
  Vandaag gaan we het hebben over een dienst waar je niet meteen aan denkt bij Schildersbedrijf Bonke & Zn, namelijk gevelreiniging. Vandaag vertellen wij meer over onze dienst en wat je van ons kan verwachten.
 • Buitenschilderwerk door Bonke & Zn

  Buitenschilderwerk door Bonke & Zn

  Geplaatst op 18 april 2019
  Het mooie weer komt er weer aan en daarom willen wij jullie graag meer vertellen over het buitenschilderwerk van Bonke & Zn!
 • De perfecte temperatuur voor buitenschilderwerk

  De perfecte temperatuur voor buitenschilderwerk

  Geplaatst op 15 april 2019
  Het lijkt buiten mooier weer te worden en dat betekent misschien wel dat het buiten schilderen kan gaan beginnen. Het is belangrijk om de weersverwachtingen in de gaten te houden voordat je begint met schilderen. Maar wanneer is het perfect schildersweer?
 • De oude slechte verflaag verwijderen

  De oude slechte verflaag verwijderen

  Geplaatst op 11 april 2019
  Onlangs hebben we het gehad over diverse schilderswerkzaamheden en welke benodigdheden we hierbij het beste kunnen gebruiken. Maar wat als er nog een oude slechte verflaag op de ondergrond zit? Hoe kan ik deze verwijderen? Lees er meer over in ons artikel over het verwijderen van een oude verflaag.
 • Welk type kwast of roller moet ik gebruiken?

  Welk type kwast of roller moet ik gebruiken?

  Geplaatst op 5 april 2019
  In ons vorige artikel hebben we besproken of je een kwast of een roller moet gebruiken. Nu de keuze gemaakt is, is het handig om te weten welke kwast of roller je gaat gebruiken. In dit artikel hebben wij het over verschillende soorten kwasten en rollers en welke je het beste kunt gebruiken.
 • Schilderen met een kwast of met een roller?

  Schilderen met een kwast of met een roller?

  Geplaatst op 1 april 2019
  Voordat je gaat schilderen is het handig om te weten hoe jij dit wilt gaan doen. Schilderen kan door middel van een kwast of met een roller. Een veelgestelde vraag is dan ook gebruik ik nou een kwast of een roller?
 • Een muur schilderen kan iedereen, toch?

  Een muur schilderen kan iedereen, toch?

  Geplaatst op 26 maart 2019
  Je zult denken een groot oppervlakte zonder bochten en moeilijkheden heb ik toch zo geschilderd. Toch is het niet zo makkelijk als je denkt. In dit artikel gaan we het hebben over de werkwijze voor het schilderen van een muur.
 • Tips voor schilderwerk

  Tips voor schilderwerk

  Geplaatst op 11 maart 2019
  Iedereen schildert zelf natuurlijk ook wel eens. Als je zelf gaat schilderen wil je natuurlijk wel een eindresultaat waar je trots naar kijkt. Vandaag een paar verschillende tips hoe je jouw schilder werkt een professioneel eindresultaat geeft.
 • Het spuitpleisterwerk van Bonke & Zn.

  Het spuitpleisterwerk van Bonke & Zn.

  Geplaatst op 11 maart 2019
  Vorige week hebben wij het gehad over het schilderwerk van Bonke & Zn. Ons dienstenpakket bestaat uit veel verschillende werkzaamheden. Daarom gaan we het in dit artikel hebben over het spuitpleisterwerk van Bonke & Zn.
 • Schilderwerken van Bonke & Zn.

  Schilderwerken van Bonke & Zn.

  Geplaatst op 11 maart 2019
  Het dienstenpakket van Bonke & Zn bestaat uit veel verschillende soorten werkzaamheden. Wij staan altijd voor u klaar met advies en suggesties. Vandaag gaan we het hebben over de schilderwerken van Bonke & zn. Wat kunt u van ons verwachten?
 • Italiaanse schilders bij Bonke

  Italiaanse schilders bij Bonke

  Geplaatst op 11 maart 2019
  Onder begeleiding van schilder-docent Coenraad Wiepking van het Stedelijk Lyceum in Enschede zijn vier Italiaanse studenten in aanraking gekomen met het schildersvak.