Blog

Wekelijks komt Schildersbedrijf Bonke & Zn met nieuwe blogs. In onze blogs leest u over schildertips, ontwikkelingen rondom Bonke, nieuws en meer. 

Houd ook onze Facebook in de gaten om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen van Schildersbedrijf Bonke & Zn. 

Heeft u vragen of wilt u graag meer te weten komen over Schildersbedrijf Bonke & Zn? Maak dan gebruik van ons contactformulier en een van onze medewerkers neemt contact met u op. 

 • Schildersbedrijf Bonke Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

  ‘Doeners’ van Vakschool Het Diekman leren schildersvak in praktijk

  Geplaatst op 4 oktober 2019
  Ze staan er nog een beetje onwennig bij op de ochtend dat ze beginnen met een schilderklus bij een winkelcentrum in Enschede. Een groepje van zes leerlingen van Vakschool Het Diekman gaat onder professionele begeleiding van schildersbedrijf Bonke & Zn aan de slag met het schilderen van de buitenkant van het winkelcentrum.
 • blog Bonke & Zn VvE

  Het gemak van een onderhoudspakket voor VvE's

  Geplaatst op 27 september 2019
  Naast schilderwerk levert Bonke & Zn. meerjarenplannen voor onderhoud aan VvE’s aan. Het schilderwerk is dan onderdeel van een totaalplan. Alles wordt centraal vanuit Bonke geregeld.
 • Bonke & Zn Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

  Hoe doen wij aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen?

  Geplaatst op 9 september 2019
  Wij vinden het belangrijk om ook maatschappelijk ons steentje bij te dragen. Dat doen we onder andere door het opleiden van leerlingen met een bepaalde afstand tot de arbeidsmarkt tot schilder.
 • Glaszetten en Glasherstel door Schildersbedrijf Bonke & Zn.

  Glaszetten en Glasherstel door Schildersbedrijf Bonke & Zn.

  Geplaatst op 29 augustus 2019
  Naast schilderwerk leveren we ook glasservice. Daarvoor hebben we onze eigen glasspecialist in huis die zich uitsluitend met glaszetten en glasschade bezighoudt.
  Maak kennis met onze man van het glas en onze snelle en vakkundige glasservice.
 • Monumentaal onderhoud door Schildersbedrijf Bonke & Zn.

  Monumentaal onderhoud door Schildersbedrijf Bonke & Zn.

  Geplaatst op 23 augustus 2019
  Schilderwerk aan een monumentaal pand is een aparte tak van sport. Het uitgangspunt voor onderhoud en schilderwerk is altijd: behoud gaat voor vernieuwen.
 • Wijkgericht Schilderonderhoud In Groene Bogen Enschede

  Wijkgericht Schilderonderhoud In Groene Bogen Enschede

  Geplaatst op 8 augustus 2019
  Ook de Enschedese wijk In de Groene Bogen profiteert van het Wijkgericht Schilderhoud van Bonke & Zn. Samenwerken, samen het milieu sparen en minder betalen: 'what's not to like'? Wilt u weten of dat ook iets voor uw wijk is? Lees dan onze blog.
 • Wijkgericht Schilderonderhoud Roombeek Enschede

  Wijkgericht Schilderonderhoud Roombeek Enschede

  Geplaatst op 11 juli 2019
  Samen met uw buurtgenoten profiteren van kwalitatief en planmatig schilderonderhoud voor een extra lage prijs? Dat kan met het Wijkgericht Schilderonderhoud van Bonke en Zn.. Door efficiënter te werken binnen de wijk (materialen al aanwezig, geen reiskosten voor de schilder) kunnen de kosten voor u gereduceerd worden én wordt het milieu gespaard.
 • Hoe schilder je binnenkozijnen?

  Hoe schilder je binnenkozijnen?

  Geplaatst op 4 juli 2019
  Het schilderen van binnen kozijnen kun je het beste doen met accryllak.
  Deze verf droogt snel, ruikt niet en verkleurt nauwelijks.
  Daarnaast is accryllak ook minder milieubelastend dan veel andere verfsoorten.
 • Welke verf moet ik gebruiken voor mijn schilderwerk?

  Welke verf moet ik gebruiken voor mijn schilderwerk?

  Geplaatst op 20 juni 2019
  Schilderen is niet altijd zo moeilijk als je denkt. In de meeste gevallen zorgt een goede voorbereiding al voor het halve werk. De juiste verf kiezen is hierbij uiteraard een belangrijk onderdeel. In dit artikel vertellen we welke verf jij moet gebruiken.
 • Hoe krijg ik verf vlekken uit mijn kleding?

  Hoe krijg ik verf vlekken uit mijn kleding?

  Geplaatst op 14 juni 2019
  In ons vorige artikel hebben wij het gehad over hoe je een gemaakte fout tijdens het schilderen moet oplossen. In dit artikel geven wij tips over hoe je verf vlekken uit je kleding kan krijgen.
 • Een foutje gemaakt tijdens het schilderen?

  Een foutje gemaakt tijdens het schilderen?

  Geplaatst op 11 juni 2019
  Heb je een foutje gemaakt tijdens het schilderen? Vegen, een ongelijke kleur of vlekken? Wij geven in dit artikel de beste tips om een foutje tijdens het schilderen op te lossen. Lees verder voor meer informatie.
 • Vuile vlekken verwijderen op je geverfde muur

  Vuile vlekken verwijderen op je geverfde muur

  Geplaatst op 7 juni 2019
  Je hebt net een hele muur geschilderd en wilt natuurlijk blijven geniet van het mooiste resultaat. Maar ineens heb je een vuile vlek op je muur zitten. In dit artikel vertellen wij hoe jij deze vlek het beste kan schoonmaken en wat je beter niet kan doen.
 • Waarom het onderhouden van schilderwerk belangrijk is

  Waarom het onderhouden van schilderwerk belangrijk is

  Geplaatst op 28 mei 2019
  Het is belangrijk om schilderwerk te blijven onderhouden. Niet alleen om het mooiste resultaat te blijven behouden, maar ook ter bescherming van de verf en het materiaal. In dit artikel vertellen wij meer over het onderhouden van schilderwerk.
 • Schildersbedrijf Bonke & Zn werkt aan het oude MST Ariensplein

  Schildersbedrijf Bonke & Zn werkt aan het oude MST Ariensplein

  Geplaatst op 24 mei 2019
  Schildersbedrijfs Bonke & Zn is aan het werk in het oude MST Ariensplein in Enschede. Dit gebouw wordt momenteel aangepast voor studenten van het Saxion. Lees er alles over in onze blog.
 • De meeste gemaakte fouten met schilderen

  De meeste gemaakte fouten met schilderen

  Geplaatst op 21 mei 2019
  Schilderen is niet altijd even makkelijk. Toch zijn er vaak dingen die je liever zelf schildert. In dit artikel geven wij een overzicht met de meest gemaakte fouten tijdens het schilderen en tips om ze te voorkomen.
 • Hoe verwijder ik behang?

  Hoe verwijder ik behang?

  Geplaatst op 17 mei 2019
  Je wilt jouw kamer gaan verven of opnieuw behangen, handig is het dan om eerst de oude behanglaag eraf te halen. Een klus dat vrij eenvoudig te doen is maar vooral veel tijd nodig heeft. In dit artikel vertellen wij hoe je het gemakkelijkst jouw oude behang kan verwijderen.
 • Doet schildersbedrijf Bonke & Zn dat ook?

  Doet schildersbedrijf Bonke & Zn dat ook?

  Geplaatst op 13 mei 2019
  Het is ongetwijfeld niet de eerste dienst waar je aan denkt bij schildersbedrijf Bonke & Zn. Namelijk beglazing, het leveren en plaatsen van diverse glassoorten. In dit artikel vertellen wij meer over onze dienst.
 • Zelf een deur schilderen

  Zelf een deur schilderen

  Geplaatst op 8 mei 2019
  Na vorige tips over onder andere het schilderen van een muur, gaan we het vandaag hebben over het schilderen van een deur. Wij stellen een aantal tips op en vertellen hoe jij het beste een deur kan schilderen.
 • Schildersbedrijf Bonke & Zn voor zakelijke dienstverlening

  Schildersbedrijf Bonke & Zn voor zakelijke dienstverlening

  Geplaatst op 3 mei 2019
  In het ons vorig artikel hebben wij het gehad over de diensten van Schildersbedrijf Bonke & Zn voor particulier. Ook op zakelijk gebied ben je bij Bonke aan het juiste adres. In dit artikel vertellen wij jullie graag meer over onze zakelijke dienstverlening.
 • Schildersbedrijf Bonke & Zn voor particulier

  Schildersbedrijf Bonke & Zn voor particulier

  Geplaatst op 30 april 2019
  Het dienstenpakket van Schildersbedrijf Bonke & Zn bestaat uit veel verschillende schilderwerkzaamheden, voor zowel particulier als voor zakelijk. Vandaag vertellen wij graag meer over onze diensten voor particulieren.
 • Gevelreiniging door Schildersbedrijf Bonke & Zn

  Gevelreiniging door Schildersbedrijf Bonke & Zn

  Geplaatst op 24 april 2019
  Vandaag gaan we het hebben over een dienst waar je niet meteen aan denkt bij Schildersbedrijf Bonke & Zn, namelijk gevelreiniging. Vandaag vertellen wij meer over onze dienst en wat je van ons kan verwachten.
 • Buitenschilderwerk door Bonke & Zn

  Buitenschilderwerk door Bonke & Zn

  Geplaatst op 18 april 2019
  Het mooie weer komt er weer aan en daarom willen wij jullie graag meer vertellen over het buitenschilderwerk van Bonke & Zn!
 • De perfecte temperatuur voor buitenschilderwerk

  De perfecte temperatuur voor buitenschilderwerk

  Geplaatst op 15 april 2019
  Het lijkt buiten mooier weer te worden en dat betekent misschien wel dat het buiten schilderen kan gaan beginnen. Het is belangrijk om de weersverwachtingen in de gaten te houden voordat je begint met schilderen. Maar wanneer is het perfect schildersweer?
 • De oude slechte verflaag verwijderen

  De oude slechte verflaag verwijderen

  Geplaatst op 11 april 2019
  Onlangs hebben we het gehad over diverse schilderswerkzaamheden en welke benodigdheden we hierbij het beste kunnen gebruiken. Maar wat als er nog een oude slechte verflaag op de ondergrond zit? Hoe kan ik deze verwijderen? Lees er meer over in ons artikel over het verwijderen van een oude verflaag.
 • Welk type kwast of roller moet ik gebruiken?

  Welk type kwast of roller moet ik gebruiken?

  Geplaatst op 5 april 2019
  In ons vorige artikel hebben we besproken of je een kwast of een roller moet gebruiken. Nu de keuze gemaakt is, is het handig om te weten welke kwast of roller je gaat gebruiken. In dit artikel hebben wij het over verschillende soorten kwasten en rollers en welke je het beste kunt gebruiken.
 • Schilderen met een kwast of met een roller?

  Schilderen met een kwast of met een roller?

  Geplaatst op 1 april 2019
  Voordat je gaat schilderen is het handig om te weten hoe jij dit wilt gaan doen. Schilderen kan door middel van een kwast of met een roller. Een veelgestelde vraag is dan ook gebruik ik nou een kwast of een roller?
 • Een muur schilderen kan iedereen, toch?

  Een muur schilderen kan iedereen, toch?

  Geplaatst op 26 maart 2019
  Je zult denken een groot oppervlakte zonder bochten en moeilijkheden heb ik toch zo geschilderd. Toch is het niet zo makkelijk als je denkt. In dit artikel gaan we het hebben over de werkwijze voor het schilderen van een muur.
 • Tips voor schilderwerk

  Tips voor schilderwerk

  Geplaatst op 11 maart 2019
  Iedereen schildert zelf natuurlijk ook wel eens. Als je zelf gaat schilderen wil je natuurlijk wel een eindresultaat waar je trots naar kijkt. Vandaag een paar verschillende tips hoe je jouw schilder werkt een professioneel eindresultaat geeft.
 • Het spuitpleisterwerk van Bonke & Zn.

  Het spuitpleisterwerk van Bonke & Zn.

  Geplaatst op 11 maart 2019
  Vorige week hebben wij het gehad over het schilderwerk van Bonke & Zn. Ons dienstenpakket bestaat uit veel verschillende werkzaamheden. Daarom gaan we het in dit artikel hebben over het spuitpleisterwerk van Bonke & Zn.
 • Schilderwerken van Bonke & Zn.

  Schilderwerken van Bonke & Zn.

  Geplaatst op 11 maart 2019
  Het dienstenpakket van Bonke & Zn bestaat uit veel verschillende soorten werkzaamheden. Wij staan altijd voor u klaar met advies en suggesties. Vandaag gaan we het hebben over de schilderwerken van Bonke & zn. Wat kunt u van ons verwachten?
 • Italiaanse schilders bij Bonke

  Italiaanse schilders bij Bonke

  Geplaatst op 11 maart 2019
  Onder begeleiding van schilder-docent Coenraad Wiepking van het Stedelijk Lyceum in Enschede zijn vier Italiaanse studenten in aanraking gekomen met het schildersvak.