bonke schilderen fout vegen vlekken
Geplaatst op 11 juni 2019

Een foutje gemaakt tijdens het schilderen?

Heb je een foutje gemaakt tijdens het schilderen? Vegen, een ongelijke kleur of vlekken? Wij geven in dit artikel de beste tips om een foutje tijdens het schilderen op te lossen. Lees verder voor meer informatie.

Iedereen overkomt het wel eens dat je een foutje maakt tijdens of na het schilderen. Gelukkig zijn bijna alle foutjes op te lossen. Hieronder geven we verschillende tips om fouten tijdens het verven op te lossen.


Je ziet strepen op de muur

Wanneer je muur opgedroogd is ontdek je ineens lelijke strepen van de kwast of roller. Je kunt dit het beste oplossen door met een fijn schuurpapiertje over de vegen te gaan. Veeg vervolgens het stof eraf met een doekje en verf er een nieuwe laag overheen.

Om strepen te voorkomen kun je de muur het beste in één keer schilderen. Ook kan het helpen om een klein beetje water aan de verf toe te voegen, zodat het minder snel droogt.


Je ziet bubbels of druppels

Bubbels en druppels zien er niet mooi uit op je pas geverfde muur. Om dit op te lossen moet je eerst de bubbels of druppels weghalen met een schraper of spatel. Maak het vervolgens glad met een schuurpapiertje en vergeet het niet schoon te maken. Wanneer je dit gedaan hebt kun je de muur opnieuw verven.


Het afplaktape heeft de verf meegetrokken

Je haalt het afplaktape eraf en ziet dat het een stuk verf heeft meegetrokken. Je kunt dit alleen oplossen door een nieuwe laag verf aan te brengen.

Om het te voorkomen is het beter als je het afplaktape er eerder afhaalt. Dus wanneer de verf nog niet helemaal opgedroogd is, zo voorkom je dat de tape verf meeneemt.


Je hebt verf geknoeid

Het kan iedereen overkomen: je knoeit verf op het plafond of op een andere muur. Wanneer de verf nog nat is kun je het zo snel mogelijk verwijderen met een nat sponsje. Is de verf al opgedroogd? Dan zit er niks anders op dan er overheen schilderen met de originele kleur.


De dekking is niet egaal

Een dekking die niet egaal is kan een hele muur verpesten. Er is hier dan ook maar één oplossing voor, namelijk nog een keer verven. Breng nog een laag aan op de muur zodat de dekking wel egaal wordt.


Houd onze website en Facebook in de gaten voor meer nieuws, schildertips en meer over Schildersbedrijf Bonke & Zn.

Geïnteresseerd in onze diensten? Of wil je graag meer informatie ontvangen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

 

Bron: https://www.eigenhuisentuin.nl