Gevelbeplating: Staalplaat

Gecoilcoate staalplaat is tegenwoordig niet meer weg te denken in Nederland. Miljoenen vierkante meters gevels en daken in Nederland zijn bekleed met gecoilcoate staalplaat. Je vindt dit soort staalplaat bijvoorbeeld bij fabriekshallen, kantoren, winkelcentra, loodsen en sportcomplexen.


Wat is Gecoilcoate staalplaat?

Gecoilcoate staalplaat is vlak, verzinkt staal dat direct vanaf de rol in de staalfabriek één of meerdere verflagen (coating) aangebracht krijgt. Deze dunne staalplaat heeft als voordeel dat het licht in gewicht is en daarnaast sterk en goed te vormen. De coating zorgt ervoor dat de staalplaat beschermt is tegen werking van weersinvloeden en het geeft het materiaal kleur en glans.


Onderhoud

Het is belangrijk om de staalplaten regelmatig te onderhouden. In de loop van de tijd hoopt vuil zich op gevels en daken op, denk hierbij bijvoorbeeld aan stof, zand of bijvoorbeeld agressieve stoffen. Wanneer de staalplaten regelmatig gereinigd worden, blijven zowel de esthetische (glans en kleur) als de technische eigenschappen langer behouden. Wij kunnen u met dit onderhoud helpen.

Naast het onderhoud kunnen wij u ook met reparaties helpen denk hierbij bijvoorbeeld aan aanbrengen van een nieuwe coating of uitdeuken van deuken.

Referenties

In de afgelopen jaren hebben wij al duizenden vierkante meters staalplaat behandeld. Enkele referenties van onze werkzaamheden op dit gebied zijn de Makro in Hengelo, Urenco in Almelo, de Grolsch binnenhaven in Enschede en Phillips in Nijmegen.

Bent u geïnteresseerd in de toepassing van schilderwerk op staalplaten of wilt u uw gevelbeplating laten reinigen? Neem via onderstaande knop vrijblijvend contact met ons op om uw wensen te bespreken.