Betonreparatie

Beton is een sterk en duurzaam materiaal, maar soms kan het gebeuren dat het beton van bijvoorbeeld je balkon, vloer of plafond afbrokkelt of dat er scheuren in ontstaan. Deze beschadigingen kunnen onder andere ontstaan door lekkage, brandschade, gebruik van zouten of chemische middelen op het beton, veroudering van het beton of corrosieschade. Dit moet hersteld worden om verdere beschadigingen te voorkomen. Wij kunnen u hiermee helpen.


Als eerste zullen we het beschadigde beton weghalen. Na het weghalen zal er worden gekeken of de PH-waarde van het uitgeharde beton goed is, dit moet tussen de 12 en 14 zijn. Door de hoge PH-waarde ontstaat rondom het in het beton aanwezige wapeningsstaal een beschermende passiveringslaag. De passiveringslaag wordt echter alleen in stand gehouden zolang het beton een PH-waarde van circa 9 of hoger heeft.

Nadat de PH-waarde goed is zal er voor het specifieke probleem een herstelmethode gekozen worden. De verschillende herstelmethodes zijn als volgt: 

  • Scheuren herstellen door middel van injecteren;
  • Handmatig schade herstellen door middel van spuitbeton;
  • Corrosieschade (betonrot) verhelpen door middel van het aanbrengen van betonbescherming;
  • Vloeren voorzien van nieuwe coatinglagen.

De reparaties worden uitgevoerd door ons gespecialiseerde werknemers. Is uw vastgoed toe aan betonreparaties? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.