Over ons

De geschiedenis van Schildersbedrijf Bonke & Zn. 

Bonke & zn. is in 1924 als eenmansbedrijf opgericht door B. Bonke Sr. Sinds 1995  vormen B. Bonke en H. Bonke samen de directie van Bonke & Zn. De onderneming is altijd in Enschede gevestigd geweest. Eerst aan de Heidestraat 10 en sinds 2004 aan de Twekkeler Es 41. Door de jaren heen is Schildersbedrijf Bonke gegroeid tot een betrouwbaar familiebedrijf met een flink aantal werknemers. Naast binnen- en buitenschilderwerk is de onderneming zich ook gaan specialiseren in onder andere stukadoorswerkzaamheden, kunststofvloeren, (isolerende) beglazing en planmatig onderhoud. 


Vakmanschap

Bij Bonke & zn. zijn we constant bezig met het ontwikkelen van onze diensten. Nieuwe ideeën en producten op het gebied van duurzame innovatie worden door ons nauwlettend in de gaten gehouden. We willen aansluiten op de hedendaagse behoeften zonder toekomstige generaties kansen te ontnemen. 

Een aantal van onze diensten zijn: binnen- en buitenschilderwerk, stukadoorswerkzaamheden, kunststofvloeren, beglazing, gevelreiniging, gevelbeplating, brandwerende verf, mutatieonderhoud en beton- en houtreparaties. 

Veiligheid en kwaliteit

We besteden veel aandacht aan veilig en gezond werken alsmede verantwoord omgaan met het milieu. Daar kunt u meer over lezen op onze pagina over maatschappelijk verantwoord ondernemen. Bonke & Zn. is VCA* gecertificeerd. Daarnaast is Bonke een AF erkend schildersbedrijf en een erkend leerbedrijf. Schildersbedrijf Bonke & Zn. onderscheidt zich als een gedegen kwaliteitsbedrijf. Zowel het vakmanschap van onze medewerkers als een professionele bedrijfsorganisatie staan hiervoor borg.


Opleiding

De kwaliteit van het schilderwerk is sterk afhankelijk van de medewerkers. Er wordt dan ook veel aandacht aan opleidingen besteed. De medewerkers worden zowel intern als extern opgeleid. Opleiden zit in het DNA van schildersbedrijf Bonke en Zn. De opa van Henk Bonke (huidige directeur) koos er destijds al voor om een onderwijsakte te halen zodat hij nieuwe schilders binnen het bedrijf kon opleiden. Die vaardigheden draagt Henk Bonke nu weer over aan zijn zoons en het huidige personeel. Je kunt familie Bonke dus gerust een onderwijsfamilie noemen. 

Wij werken ook samen met vakschool het Diekman, waarbij wij leerlingen met een bepaalde afstand tot de arbeidsmarkt opleiden tot schilder. Het doel is om deze leerlingen uiteindelijk een arbeidscontract te kunnen bieden.

Planmatig (schilder)onderhoud

Met planmatig onderhoud biedt Bonke & zn. u onderhoud van hoge kwaliteit aan. Planmatig onderhoud is een proces waarbij vakmanschap, communicatie, plannen en een strakke organisatie een grote rol spelen. Al sinds 2002 voeren wij bij tientallen projecten planmatig onderhoud uit. De combinatie van onze ervaringen uit het verleden en de kennis van vandaag vertaalt zich in topkwaliteit (schilder)werk.

Onderhoud aan uw woning of bedrijfspand is iets wat periodiek terug komt. Bij het planmatig onderhoud zorgen wij dat wij gedurende de afgesproken periode het onderhoud aan uw pand wordt uitgevoerd. Wij maken samen met u een planning waarin vast komt te liggen welke werkzaamheden uitgevoerd zullen worden. Schildersbedrijf Bonke & zn. houdt uw woning, pand of complex voor de afgesproken periode voor de afgesproken prijs in de afgesproken staat. Gemiddeld ontstaat er door tijdig professioneel onderhoud een kostenbesparing van circa 20%.