bonke schilderen deur
Geplaatst op 8 mei 2019

Zelf een deur schilderen


Na vorige tips over onder andere het schilderen van een muur, gaan we het vandaag hebben over het schilderen van een deur. Wij geven een aantal tips en vertellen hoe je het beste een deur kunt schilderen.

Voorbereiden
Zoals we eigenlijk bij elk schilderwerk zeggen; een goede voorbereiding is het halve werk.

Zorg ervoor dat je alle materialen en benodigdheden  klaar hebt liggen voordat je begint. Zorg voor voldoende ruimte en als de mogelijkheid er is, haal dan de deur uit de scharnieren voor het beste resultaat. Dat werkt ook een stuk gemakkelijker. Voordat je begint is het goed om de deur te ontvetten. Ook eventuele gaatjes en scheuren kun je alvast opvullen.

 

Schuren
Als de deur ontvet is en er geen gaatjes/scheurtjes meer in zitten, is het handig om de deur eerst te schuren. Je zorgt ervoor dat de deur glad wordt en de eventuele oude verflaag verwijderd. Na het schuren moet je de deur nogmaals goed afnemen, zodat het oppervlak stofvrij is.

 

Afplakken
Wanneer het schuren klaar is kun je beginnen met alles af te plakken. Deurklinken, scharnieren en alles wat niet meegeschilderd moet worden. Vergeet niet de ondergrond af te dekken, mocht je dan verf lekken, dan zit niet direct alles eronder.

 

Grondverf
De deur is schoon en afgeschuurd, nu kun je beginnen met de deur in de grondverf te zetten. Grote vlakke stukken kun je met de roller schilderen. Zorg voor rechte banen en maak opgaande bewegingen, ga niet alle kanten op. Voor kleine stukken of lastige plekken kun je beter gebruik maken van een kwast. Meer tips over het gebruik van een kwast of roller? Lees dan een van onze vorige artikelen.

 

De deur verven
Wanneer de grondverf op de deur zit, kun je beginnen met verven. Houd dezelfde werkwijze aan als dat je gedaan hebt bij het schilderen van de grondverf. Deuren hebben een tweede laklaag nodig, dus dit betekent dat je hem nog een keer moet schilderen. De eerste laag is overschilderbaar nog ongeveer 15 uur (dit verschilt per natuurlijk per deur).

 

Na het verven
Zorg ervoor dat wanneer je klaar bent, je meteen het afplaktape eraf haalt. Doe je dit niet en is de verf opgedroogd, dan is er kans dat je de verflaag beschadigt. Vind je deur na twee keer nog niet helemaal de kleur die je wilt? Dan kan je hem gerust nog een keer verven. Denk er wel aan dat je de deur voldoende tijd geeft om te drogen.


Heb je vragen vragen of wil je jouw binnenschilderwerk liever laten uitbesteden? Neem dan contact met ons op en wij helpen je graag.