bonke schilderbedrijf schilderswerkzaamheden verflaag verwijderen
Geplaatst op 11 april 2019

De oude slechte verflaag verwijderen

Onlangs hebben we het gehad over diverse schilderswerkzaamheden en welke benodigdheden we hierbij het beste kunnen gebruiken. Maar wat als er nog een oude slechte verflaag op de ondergrond zit? Hoe kun je die verwijderen? Lees er meer over in ons artikel over het verwijderen van een oude verflaag.


Hoe verwijder je oude verf?

Veel mensen gebruiken een verfkrabber voor het verwijderen van een oude slechte verflaag. Maar er zijn meer opties zoals een verfföhn. Bekijk hieronder op welke manieren je een oude verflaag kunt verwijderen.

 

Oude verf verwijderen met een verfkrabber
Kies je ervoor om een oude verflaag te verwijderen met een verfkrabber? Dan moet je ervoor zorgen dat je gebruik maakt van een scherpe schraper. Pas wel op dat je de ondergrond niet te veel beschadigt. In de meeste gevallen ontstaan er beschadigingen doordat de schraper niet scherp genoeg is of doordat er te hard gedrukt wordt tijdens het schrapen.

 

Oude verf verwijderen met een verfföhn
Oude verf kan ook verwijderd door middel van een verfföhn. Een verfföhn maakt gebruik van hete lucht zodat de verflaag warm wordt. Omdat de verflaag warm is, kun je deze er gemakkelijk af schrapen met de verfkrabber. Een aantal belangrijke punten om op te letten bij het gebruik van een verfföhn:

  • Verhit de oude laag totdat ze blazen vertoont en loslaat.
  • Werk van onder naar boven (want hitte stijgt).
  • Draag beschermende handschoenen en een veiligheidsbril.

 

Oude verf verwijderen met afbijtmiddel
Je kunt er ook voor kiezen om de oude laag te verwijderen met een afbijtmiddel. Pas wel op met het gebruik van afbijtmiddel want het is erg slecht voor zowel het milieu als voor onszelf. Gebruik daarom handschoenen en een veiligheidsbril. Het aanbrengen van afbijtmiddel moet gelijkmatig gebeuren met een kwast. Laat het afbijtmiddel goed intrekken en verwijder vervolgens de verflaag met een verfkrabber.

 

Schuur de ondergrond
Wanneer de oude verflaag verwijderd is, is het belangrijk om de ondergrond te schuren. Zorg ervoor dat je het geheel schuurt zodat er een vlakke ondergrond ontstaat voor het nieuwe schilderwerk. Hiermee voorkom je ook meteen een hoop plamuurwerk. Maak de ondergrond geheel stofvrij en begin met het schilderwerk.

Bij Bonke & Zn vinden we de kwaliteit van schilderwerken belangrijk. Heb je vragen over een van je schilderwerken? Of wil je het liever laten doen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op en schildersbedrijf Bonke & Zn helpt je graag.