Onderhoud en afwerking parkeergarages
Geplaatst op 21 oktober 2022

Onderhoud en afwerking parkeergarages

De meeste parkeergarages zijn jaren geleden gebouwd en worden intensief gebruikt. In de loop der jaren ontstaan er gebruikssporen en kunnen er onveilige situaties ontstaan omdat bijvoorbeeld de bewegwijzering en veiligheidsmarkeringen vervagen of beschadigen en daardoor slecht zichtbaar zijn. 

Schildersbedrijf Bonke en Zn. is gespecialiseerd in het uitvoeren van het volledige onderhoud en de afwerking van bestaande en nieuwe parkeergarages. Wij kunnen alle wanden en plafonds spuiten, schade aan muren en vloeren herstellen, maar ook de afwerking verzorgen, zoals het aanbrengen van nieuwe belijning en veiligheidsmarkeringen. Door ons in te schakelen voor het onderhoud en de afwerking houdt u alles bij één partij en hoeft u zich niet druk te maken over onderlinge afstemming en planning van de verschillende werkzaamheden.

Airless spuiten van wanden en plafonds

Grote te schilderen oppervlaktes zoals de wanden en plafonds in parkeergarages worden gespoten. Als voorbereiding wordt het oppervlak waar nodig eerst gekit en afgeplakt. Vervolgens worden de wanden en plafonds gespoten met een Airless spuitmachine. Dit is een speciale methode die zeer geschikt is voor de koude en grote oppervlaktes in parkeergarages. De verf zit in een speciaal vat met verwarming en wordt op temperatuur gebracht door warmtedekens. Hierdoor heeft de verf altijd de juiste temperatuur om snel en secuur te kunnen spuiten, zelfs als het in de winter buiten vriest en de wanden en plafonds koud zijn.

Brandwerende verf

Het gebruik van een opschuimende brandwerende coating is een goed alternatief voor brandwerende platen of bespuiting. Brandwerende verf wordt daarom steeds vaker gebruikt in parkeergarages en bij stalen- of betonnen draagconstructies. De verf kan in alle kleuren worden gemengd, zodat het aansluit bij de overige wanden en plafonds.

Brandwerende verf houdt een gebouw of materiaalsoort een bepaalde tijd brandvrij als er brand uitbreekt. Afhankelijk van de materiaalsoort en het aantal lagen verf kan een brandwerendheid worden bereikt van 30 tot 120 minuten. Bij hitte zwelt de verf op tot een schuimende laag die de brand voor een bepaalde tijd tegenhoudt of inperkt. In die tijd kunnen de in de parkeergarage aanwezige mensen vluchten en heeft de brandweer voldoende tijd om ter plaatse te komen.

Door de uitgebreide wet- en regelgeving op het gebied van brandveiligheid (o.a. het Bouwbesluit) wordt de brandwerende verf alleen door onze speciaal hiervoor opgeleide medewerkers aangebracht. 

Aanbrengen en herstellen van gietvloeren en rolcoatingvloeren

Om aan de diverse eisen op het gebied van giet- en rolcoatingvloeren te voldoen, zoals bijvoorbeeld antislip, vloeistofdichtheid en elektrische geleiding, beschikken wij over de laatste technologie, apparatuur en uiteraard professionele medewerkers met veel ervaring en kennis om de vloeren van de parkeergarage vakkundig aan te brengen en te herstellen.

Aanbrengen van belijning, parkeervakken en bewegwijzering

Ook het aanbrengen en herstellen van belijning en de bewegwijzering op vloeren en wanden kunnen wij verzorgen. Wij maken gebruik van kleur- en slijtvaste verf en waar nodig voorzien we de belijning en bewegwijzering op de vloer van antislip, zodat uw bezoekers niet alleen goed kunnen zien waar ze naartoe moeten, maar ook veilig en zonder uitglijden over de markeringen kunnen lopen.

Binnen- en buitenschilderwerk van diverse ruimtes

Naast het verven van de grote oppervlaktes, kunnen we indien gewenst ook direct de andere kleinere ruimtes, zoals kantoorruimtes, gangen en toiletten meenemen in het onderhoud en de afwerking.

Planmatig onderhoud

Wilt u de komende jaren volledig ontzorgd worden als het gaat om de terugkerende onderhoudswerkzaamheden en weten wat u hiervoor jaarlijks kwijt bent aan kosten? Sluit dan een planmatig onderhoudscontract bij ons af. Samen met u stellen we een meerjarenplan op, waarin we vastleggen wat er wanneer aan werkzaamheden plaatsvindt. U bespaart hiermee ongeveer 20% op uw onderhoudskosten, weet precies wat u jaarlijks kwijt bent en komt niet voor onaangename verrassingen te staan. En het belangrijkste: u weet zeker dat uw bezoekers altijd veilig kunnen parkeren in een nette en goed onderhouden garage.

Bovenstaande werkzaamheden hebben wij onder andere uitgevoerd voor het AFAS Experience Center in Leusden, de Irene Promenade in Enschede, de City Mall in Almere en het Medisch Spectrum Twente in Enschede. 

Video afwerking parkeergarages


Wilt u meer informatie over wat Schildersbedrijf Bonke en Zn. voor het onderhoud en de afwerking van parkeergarages voor u kan betekenen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.