houtrot herstellen
Geplaatst op 9 december 2019

Hoe kunt u houtrot herstellen?

Houtrot kan ernstige gevolgen hebben voor uw woning. Maar hoe kunt u dit het beste herstellen? In deze blog leggen we het u uit.

Houtrot herstellen

Om houtrot effectief te kunnen verwijderen, kunt u het volgende stappenplan volgen:

Stap 1: Krab de rotte plek en het hout er omheen weg met een krabber. Om het verrottingsproces van binnenuit te stoppen, is het van belang dat al het rotte hout is verwijderd. Let hierbij op dat op een droog stuk hout ook houtrot kan zitten, haal daarom ook een ruim deel gezond hout weg om de rotte plek heen.

Stap 2: Maak de kale plek grondig schoon, smeer vervolgens het hout in met houtrotstopmiddel en laat dit drogen.

Stap 3: Volg de gebruiksaanwijzing van het houtrotvulmiddel en meng vervolgens de elementen met elkaar. Breng het aan met een klein plamuurmes in het houten gat en vul deze op. Strijk met een breed plamuurmes het houtrotvulmiddel glad en verwijder overtollig vulmiddel onmiddellijk.

Stap 4: Laat het houtrotvulmiddel drogen voor minimaal 12 uur. Vul kleine oneffenheden met plamuur, laat alles drogen en schuur het oppervlak glad. Verf de herstelde plek met grondverf en schuur het hele oppervlakte licht op. Lak als laatste het totale oppervlakte af. U kunt daarnaast de herstelplek extra aandacht geven met een geschikte primer.

Voor vragen en/of tips kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij kunnen u adviseren met professionele tips en helpen u graag.

Bron: https://www.karwei.nl/ en https://www.onlineverf.nl/