bonke bam infra rail dordrecht werkzaamheden kantoor
Geplaatst op 24 november 2020

Verduurzamen van CHV Dordrecht

Op dit moment zijn we bezig met het kantoor van BAM Infra rail in Dordrecht. BAM Infra rail houdt zich bezig met de spoorinfrastructuur verbindingen in Nederland. In dit blogartikel vertellen we je meer over de werkzaamheden die wij bij het kantoor hebben uitgevoerd.

Beglazing

De hoofdreden voor de renovatie van het kantoor van BAM Infra rail was vooral het verbeteren van de isolatie van de gevel zodat het kantoor een stuk energiezuiniger zou worden. Om die reden hebben we alle beglazing vervangen voor HR++ zonwerende beglazing.

Gevelbeplating

Naast de beglazing hebben we de gevelbeplating aangepakt. Bij gevelrenovatie wordt naast de verfraaiing van de gevel tegenwoordig ook een hogere isolatiewaarde geëist, hierom zijn er VIP-panelen toegepast. VIP-gevelpanelen hebben slechts een kerndikte van 25 mm, maar behalen wel een hoge isolatiewaarde. Als je dezelfde waarden wilt halen met traditionele isolatiematerialen zoals steenwol en EPS, zullen er doorgaans diktes van meer dan 100 mm toegepast moeten worden. 

Een voordeel van de VIP-panelen (door die kerndikte van slechts 25 mm) is dat de oude gevel er niet uit hoeft. Hierdoor kunnen de gebruikers het kantoor gewoon blijven gebruiken tijdens de renovatie.

Verdere isolatie werkzaamheden

Naast de beglazing en gevelbeplating gaan we ook de plafonds en spouwmuur opnieuw isoleren. Wanneer dit allemaal gedaan is zal de buitenkant van het kantoor opnieuw geschilderd worden zodat het kantoor er weer helemaal strak uit ziet.

Wilt u meer weten over beglazing, gevelbeplating of isolatie, bekijk dan onze diensten via onderstaande knop.

Bent u benieuwd naar onze andere projecten? Bekijk dan onze projectpagina via onderstaande knop.