bonke meerjarenplan onderhoudswerkzaamheden vve pand
Geplaatst op 14 augustus 2020

Hoe werkt het meerjarenplan voor Vereniging van Eigenaren (VvE).


Zoals vorige week in de blog: ‘Onderhoudswerkzaamheden voor Vereniging van Eigenaren (VvE) werd beschreven is onderhoud aan uw pand erg belangrijk. Om het onderhoud op tijd uit te voeren kunnen wij een meerjarenplan voor u maken. In deze blog leggen wij uit hoe een meerjarenplan werkt voor Vereniging van Eigenaren (VvE).


Hoe werkt een meerjarenplan voor Vereniging van Eigenaren (VvE)?

Stap 1, de complexstrategie

Wat bent u de komende jaren van plan met uw vastgoed? Heeft de VvE een strategie bepaald? Is er een structuur waar we gebruik van kunnen maken? Zijn de wensen en eisen in kaart gebracht? Dit soort informatie hebben we nodig om een meerjarenplan te kunnen maken.

Stap 2, het onderhoudsscenario

Een overzicht van de werkzaamheden en uw investering.

We maken een meerjarenplanning voor u voor de binnen- en buitenkant van het gebouw. Daarin wordt gespecificeerd wat de werkzaamheden en de kosten daarvoor zijn. In het scenario wordt ook aangegeven wanneer de werkzaamheden worden uitgevoerd. Op die manier heeft u overzicht en weet u precies wat u de komende jaren aan kosten moet reserveren. Bovendien heeft u een mooi naslagwerk bij de hand voor uw bewoners als zij vragen over het onderhoud hebben. 

Stap 3, het basissysteem

Een goed basissysteem om de komende jaren op verder te bouwen

In het onderhoudsplan wordt bijgehouden wat er voor de werkzaamheden nodig is aan materialen en inzet van onze vakmensen. Er is dus altijd een basis om op terug te vallen mocht er onverhoopt iets in de omstandigheden veranderen. 

Stap 4, inspecteren en terugkoppelen

Hoe staat het met uw vastgoed? Op basis van een schema nemen wij contact met u op, inspecteren het gebouw en brengen verslag bij uit. Wat is de staat van onderhoud van uw appartement of woonvoorziening? Wat is urgent om aan onderhoud uit te voeren en wat kan nog wel een tijdje wachten? Zijn er specifieke wensen van de bewoners? Wat moet er aan de buitenkant van het gebouw gebeuren en wat aan de binnenkant? Waar liggen de prioriteiten? Op basis van al deze gegevens bepalen we de uitgangspositie voor de komende jaren.

Stap 5, het onderhoud

Aan de hand van de inspecties wordt bekeken wat het beste moment is om de verschillende onderhoudswerkzaamheden uit te voeren. Daarbij wordt uiteraard rekening gehouden met de urgentie, prioriteiten en de seizoenen waarin de werkzaamheden het beste kunnen worden uitgevoerd. Door de meerjarenplanning weet u ook wanneer u uw bewoners over het onderhoud moet informeren.

Meer weten over ons meerjarenplan voor Vereniging van Eigenaren, of bespreken wat wij voor u kunnen betekenen. Vul dan het contactformulier in.