bonke schilderwerk schilderen onderhoud verf
Geplaatst op 28 mei 2019

Waarom het onderhouden van schilderwerk belangrijk is

Het is belangrijk om schilderwerk te blijven onderhouden. Niet alleen om het mooiste resultaat te blijven behouden, maar ook ter bescherming van de verf en het materiaal. In dit artikel vertellen wij meer over het onderhouden van schilderwerk.


Zelf schilderwerk onderhouden

Door zowel binnen- als buitenschilderwerk te onderhouden verleng je de levensduur van het schilderwerk. Het is wel belangrijk om jouw schilderwerk op de juiste manier te onderhouden. Maar wat is de juiste manier om schilderwerk te onderhouden? Hieronder geven wij een aantal tips.

 

  • Schilderwerk regelmatig schoonmaken

Het is belangrijk om buitenschilderwerk regelmatig schoon te maken. Waar water blijft staan, is de kans op beschadiging van het schilderwerk groter. Water blijft namelijk hangen achter vuil, stof en zand. Daarom is het belangrijk om het schilderwerk regelmatig schoon te maken, dan rolt het water er makkelijker af.

Voor binnenschilderwerk geldt eigenlijk hetzelfde. Door het schilderwerk regelmatig schoon te maken voorkom je het aanhechten van vuil en stof op het schilderwerk. Je kunt binnenschilderwerk het beste schoonmaken met een vochtige doek.


  • Controleer het schilderwerk

Controleer af en toe het schilderwerk, dit kan bijvoorbeeld tijdens het schoonmaken. Controleer daarbij op beschadigingen, blaasjes, scheurtjes, etc. Ook is het belangrijk om even de kitranden te controleren. Als hier bijvoorbeeld ruimte zit kan er makkelijk water indringen.


  • Zorg voor ventilatie

Je hebt het vast wel eens gezien, langs de muren of op het plafond donkere vlekken/aanslag. Dit komt doordat schilderwerk niet voldoende ventilatie krijgt. Ventilatie zorgt voor de aanvoer van verse lucht en de afvoer van vochtige en vervuilde lucht. Ventilatie is daarom van invloed op de levensduur van schilderwerk.


  • Werk het schilderwerk op tijd bij

Zie je dat het schilderwerk beschadigd is of toe is aan een nieuwe laag? Werk het schilderwerk dan op tijd bij. Als je te lang wacht bij het repareren is er een grotere kans dat het schilderwerk verder beschadigd raakt.


Onderhoud door Schildersbedrijf Bonke & Zn

Ook bieden wij zelf verschillende onderhoudsmogelijkheden. Zo kun je bij Schildersbedrijf Bonke & Zn kiezen voor planmatig onderhoud en voor wijkgericht onderhoud. Door te kiezen voor onderhoud van Bonke & Zn profiteer je van verschillende voordelen. Weten welke voordelen er zijn? Of wil je meer informatie? Klik dan hier of neem contact met ons op.

Houd ook onze website en facebook in de gaten voor meer nieuws, schildertips en meer over Schildersbedrijf Bonke & Zn.