bonke maatschappelijk verantwoord ondernemen wijkgericht onderhoud opleiden arbeidsmarkt
Geplaatst op 28 augustus 2020

Het opleiden van jongeren tot schilder 

In het artikel van vorige week hebben we besproken hoe wij invulling geven aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen m.b.t. het wijkgericht onderhoud. In dit artikel gaan we het hebben over het opleiden van jongeren met een bepaalde afstand tot de arbeidsmarkt.

Samenwerking met Vakschool Het Diekman

Het opleiden van deze jongeren doen we in samenwerking met Vakschool Het Diekman in Enschede. Het Diekman begeleidt jongeren tussen de 12 en 18 jaar met leerproblemen. Dat zijn bijvoorbeeld leerlingen met ADHD, dyslexie/dyscalculie, faalangst of een andere leerachterstand. Doordat er op de basisschool vaak gefocust is op wat ze allemaal niét kunnen hebben ze vaak weinig zelfvertrouwen. Door middel van begeleiding en een praktijkgericht leer/werk traject gaat de school in samenwerking met bedrijven op zoek naar waar ze wél goed in zijn en waar hun passie ligt. 

Een kans bieden

Bij Bonke willen wij deze jongeren ook een kans bieden. Tijdens de eerste stageperiode wordt onder begeleiding van Rinus gekeken of het schilderwerk iets voor ze is. Bij de eerste stageperiode wordt niet alleen het vakwerk aangeleerd, maar is er ook nadrukkelijk aandacht voor algemene arbeidsvaardigheden zoals op tijd komen, samenwerken en de omgang met collega’s en klanten.

Als het goed gaat worden de leerlingen op voor hen geschikte projecten gezet. Dit is in de praktijk vaak bij overheidsinstellingen, scholen of commerciële bedrijven met aandacht voor hun maatschappelijke functie. Het doel is om ze uiteindelijk een arbeidscontract aan te kunnen bieden. Op deze manier investeren we in vakmensen voor de toekomst en bieden we jongeren een mooie kans zich tot vakman/-vrouw te ontwikkelen.

Wilt u meer weten over hoe Schildersbedrijf Bonke & Zn. invulling geeft aan maatschappelijk verantwoord ondernemen? Klik dan op de onderstaande knop.