Gietvloer of rolcoatingvloer: kies de perfecte vloer voor jou
Geplaatst op 23 juni 2023

Gietvloer of rolcoatingvloer: welke vloer past het best voor jou?

Bij het kiezen van de juiste vloer voor je bedrijfsruimte of woning is het belangrijk om te overwegen welke eigenschappen en voordelen je nodig hebt. Zowel gietvloeren als rolcoatingvloeren zijn kunststofvloeren die specifieke kenmerken hebben. Hieronder vind je een overzicht van beide opties.

Gietvloeren

Gietvloeren hebben een moderne uitstraling en zijn geschikt voor zowel particulier als zakelijk gebruik. Ze worden naadloos aangebracht en kunnen vrijwel overal worden toegepast. Deze vloeren zijn meestal slechts enkele millimeters dik, waardoor ze direct op de bestaande vloer kunnen worden aangebracht. Gietvloeren zijn gemakkelijk te onderhouden, waterbestendig en bieden weerstand tegen stoten en slijtage. Bovendien kunnen gietvloeren goed gecombineerd worden met vloerverwarming. Als je meer wilt weten over deze gietvloeren, klik dan op de onderstaande knop.

Rolcoatingvloeren

Rolcoatingvloeren zijn voornamelijk geschikt voor industriële toepassingen, zoals fabrieken, magazijnen, parkeergarages, lokalen, kleedkamers en galerijen. Deze vloeren zijn stootvast, slijtvast en vloeistofdicht, waardoor ze gemakkelijk schoon te maken zijn. Er zijn drie soorten rolcoatingvloeren beschikbaar: epoxy vloercoating, polyurethaan vloercoating en acrylaat vloercoating. Als je meer wilt weten over deze verschillende rolcoatingvloeren, klik dan op de onderstaande knop.

Bij het kiezen tussen een gietvloer en een rolcoatingvloer is het belangrijk om rekening te houden met de specifieke behoeften van je bedrijfsruimte of woning. Overweeg factoren zoals het beoogde gebruik, de gewenste esthetiek, onderhoudsvereisten en budget. Het kan ook nuttig zijn om advies in te winnen bij een gespecialiseerd bedrijf, zoals Schildersbedrijf Bonke, dat expertise heeft in het leggen van kunststofvloeren.

Hoe brengen wij de kunststofvloeren aan?

In onderstaande video laten we zien hoe we het proces zien van een gietvloer aanbrengen.

Wil je meer informatie over het aanbrengen van kunststofvloeren of welke vloer voor jouw ruimte het meest geschikt is? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op en we vertellen je alles over de mogelijkheden.