Monumentaal onderhoud door Schildersbedrijf Bonke & Zn.
Geplaatst op 23 augustus 2019

Monumentaal onderhoud

Schilderwerk aan een monumentaal pand is een aparte tak van sport. Het uitgangspunt voor onderhoud en schilderwerk is altijd: behoud gaat voor vernieuwen. Daarmee wordt het unieke verhaal en de monumentale waarde van het gebouw behouden. Het is per definitie specialistisch werk, dus het is altijd raadzaam een specialist in te schakelen. Daarvoor bent u bij Bonke en Zn. aan het juiste adres. Een goede voorbereiding is in dit geval meer dan het halve werk en kan veel ellende achteraf voorkomen. 

 

Reële inschatting kosten en onderhoud van monumentaal onderhoud

Monumentaal onderhoud vraagt naast specialisme ook kennis van wet- en regelgeving. Voor het onderhoud van een rijksmonument zijn vergunningen van de gemeente en/of provincie nodig en er moet meestal onderzoek worden gedaan. Bonke en Zn. kan u in dit traject begeleiden. Door onze ervaring kennen we de wegen en kunnen we u een reële inschatting van de kosten en de doorlooptijd geven. Over het algemeen geldt dat u regulier onderhoud waarbij materiaalsoort, kleur, vormgeving, detaillering en profilering niet wijzigen, zonder vergunning kunt uitvoeren.Het pand mag bijvoorbeeld in dezelfde kleur worden overgeschilderd als hiervoor een technische noodzaak is. Voor het afbranden of afkrabben van oude verflagen hebt u wel een vergunning nodig. Ook voor binnenschilderwerk gelden specifieke eisen. 

 

Schildersbedrijf Bonke & Zn. heeft alle specialismen in huis

Het schilderen van monumentale panden en gebouwen vergt authentiek vakmanschap met oog voor detail. Bonke en Zn. heeft allle specialismen in huis om een historisch waardevol pand in haar volle glorie te herstellen:onderhoudsschilders, kleuronderzoekers en restauratieschilders. Ook als u het uiteindelijke schilderwerk niet door ons laat uitvoeren raden we u aan in ieder geval professioneel advies bij ons in te winnen. Bij monumentaal schilderwerk is er altijd sprake van maatwerk. De voorbereidingen om te bepalen wat de juiste werkzaamheden zijn, vormen het meest tijdrovende onderdeel. Dit ongeacht het type afwerking, uw wensen of het soort werkzaamheden. 


Bonke en Zn. beschikt over al deze kennis en kunde. Met onze jarenlange ervaring zijn we gespecialiseerd in klein- en grootschalig schilderonderhoud en complete renovaties en restauraties van monumentaal erfgoed. 

Wilt u meer informatie over monumentaal onderhoud of heeft u vragen voor ons? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.