bonke schilderbedrijf schilderen fouten tips
Geplaatst op 21 mei 2019

De meest gemaakte fouten met schilderen

Schilderen is niet altijd even makkelijk. Toch zijn er dingen die je liever zelf schildert. Vandaag geven wij een overzicht met de meest gemaakte fouten tijdens het schilderen en tips om ze te voorkomen.


  • De verkeerde kwast

Het klinkt heel logisch; gebruik de juiste kwast. Maar zo simpel is het niet; voor elk type schilderwerk is een andere kwast geschikt. Of in sommige gevallen een roller. Lees hier meer over het gebruik van een kwast en/of roller en welk type kwast of roller je het beste kunt gebruiken.


  • Een goede voorbereiding

Een goede voorbereiding is het halve werk. Veel mensen beginnen maar gewoon met hun schilderwerk zonder een goede voorbereiding. Denk bijvoorbeeld aan dingen als afplakken, de oude verflaag verwijderen, behang verwijderen en het juiste materiaal. Het beste resultaat krijg je toch echt met een goede voorbereiding!


  • Teveel of te weinig verf

Teveel verf, daar kun je je wel een voorstelling van maken: verfdruppels op het kozijn, op de vloer etc.. Het levert ook geen mooi resultaat op als je teveel verf gebruikt. Tegelijkertijd moet je ook opletten dat je niet te weinig verf gebruikt. Een goede balans levert het beste resultaat.


  • Schilderen als het te warm of te koud is

Naast de juiste voorbereiding en de juiste materialen, is ook de temperatuur van belang. Is het te warm? Dan is de kans groot dat de verf te snel droogt waardoor de verf beschadigt. Wanneer het te koud is droogt de verf juist weer te langzaam. Meer lezen over de juiste temperaturen voor schilderwerken? Klik dan hier.


  • Weet het verschil verf

Om het beste resultaat te krijgen is het belangrijk dat je verf gebruikt passend bij het materiaal dat je schildert. Muurverf voor muren, lakverf voor houten oppervlakken. Zo heb je bijvoorbeeld voor kunststof ook speciale verf. Ook de kwaliteit van de verf is belangrijk.


  • Teveel plamuur

Probeer plamuren zoveel mogelijk te voorkomen. Moet je toch plamuren, doe het dan spaarzaam. Want hout beweegt, het zet uit en het krimpt, maar plamuur is niet elastisch en kan deze werking niet goed aan. Vroeg of laat zal de plamuur daardoor loslaten en het schilderwerk beschadigen.


Schilderwerk toch liever uitbesteden? Of wil je graag meer informatie? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.


Houd ook onze website en facebook in de gaten voor meer nieuws, schildertips en meer over Schildersbedrijf Bonke & Zn.