• Home
  • Schildersblog
  • Gietvloer of rolcoatingvloer, welke vloer past bij uw bedrijfsruimte/ woning?
Schildersbedrijf Bonke kunststofvloer
Geplaatst op 1 juli 2021

Gietvloer of rolcoatingvloer, welke vloer past bij uw bedrijfsruimte/ woning?

Wilt u graag een strakke vloer die gemakkelijk schoon te maken is en weinig onderhoud nodig heeft? Dan is een kunststofvloer misschien wel iets voor u. Schildersbedrijf Bonke is gespecialiseerd in het leggen van kunststofvloeren. In dit blogartikel vertellen we u meer over de verschillende kunststofvloeren en hoe het proces van de plaatsing van deze vloeren eruit ziet.


Verschillende kunststofvloeren

Er bestaan verschillende kunststofvloeren, de vloeren waar wij mee werken zijn gietvloeren en rolcoatingvloeren.

Gietvloeren

Gietvloeren zijn zowel geschikt voor particulier als zakelijk gebruik. De vloer heeft een moderne uitstraling, is naadloos en kan in vrijwel iedere ruimte worden aangebracht. De vloer is vaak slechts een paar millimeter dik waardoor het in de meeste gevallen direct kan worden aangebracht op de bestaande vloer. Daarnaast is de vloer gemakkelijk in onderhoud, waterbestendig en stoot- en slijtvast. Wanneer u graag warme voeten heeft in de winter is een gietvloer ook ideaal, de vloer is namelijk goed te combineren met vloerverwarming.

Rolcoatingvloeren

De rolcoatingvloer is vooral geschikt voor bijvoorbeeld fabrieken, magazijnen, parkeergarages, lokalen, kleedkamers en galerijen. De vloer is stootvast, slijtvast en vloeistofdicht wat zorgt voor een eenvoudige reiniging. Er bestaan drie soorten rolcoatingvloeren namelijk de epoxy vloercoating, de polyurethaan vloercoating en de acrylaat vloercoating. Wilt u meer over deze verschillende rolcoatingvloeren weten, klik dan op onderstaande knop.

Hoe brengen wij kunststofvloeren aan?

In onderstaande video laten we zien hoe we het proces zien van een gietvloer aanbrengen.

Wilt u meer informatie over het aanbrengen van kunststofvloeren of welke vloer voor uw ruimte het meest geschikt is? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op en we vertellen u alles over de mogelijkheden.