bonke verf zakkers druipers verflagen verdelen
Geplaatst op 30 juli 2020

Hoe voorkom of werk je zakkers weg bij het verven?

 Zakkers of druipers worden veroorzaakt door het aanbrengen van te dikke verflagen of door het niet goed verdelen van deze lagen. Vaak komt deze ophoping van verf voor in hoekverbindingen van kozijnen, bij groeven of openingen en aan de onderkant van een paneel in een deur.

Hoe voorkom je zakkers?

Het is belangrijk dat je de verf niet te dik aanbrengt en dat deze goed verdeeld wordt over het oppervlak. Daarnaast is het belangrijk dat de aangebrachte verf zowel horizontaal als verticaal uitgestreken wordt.

Hoe kun je deze zakkers wegwerken

Mocht je toch zakkers krijgen. Kun je zolang de verf nog niet is aangedroogd de zakker zonder zichtbare gevolgen wegwerken door die plek voorzichtig met een kwast over te strijken. Maar wacht hier niet te lang mee want dan is de verf al aangedroogd en is dit niet meer mogelijk.

Mocht je te laat zijn met het wegwerken van de zakker, moet je wachten tot de verf volledig is opgedroogd. Schuur dan met een fijn schuurpapiertje de zakker glad en werk vervolgens deze plek bij.

Contact opnemen

Mocht je de zakkers toch niet weg krijgen of het verfwerk wordt niet mooi. Neem contact met ons op om te kijken wat wij voor jou kunnen betekenen.