• Home
  • Schildersblog
  • Hoe zorgt Schildersbedrijf Bonke ervoor dat we investeren in de toekomst?
Schildersbedrijf Bonke SROI maatregel
Geplaatst op 29 juni 2021

Hoe zorgt Schildersbedrijf Bonke ervoor dat we investeren in de toekomst?

We vinden het belangrijk dat we in de toekomst investeren en dat we jongeren laten zien dat het schildersvak een prachtig beroep is, daarnaast is er binnen het schildersvak een reële kans op de arbeidsmarkt. Dit stimuleren en investeren heet ook wel Social Return On Investment (SROI). Hoe wij dit toepassen in ons bedrijf kunt u lezen in dit blogartikel.


Wat is Social Return On Investment (SROI)

Social Return On Investment in ontstaan om extra ervarings-/werkplaatsen te creëren voor mensen met een grote(re) afstand tot de arbeidsmarkt. Om het SROI bij bedrijven te stimuleren, zijn voor veel aanbestedingen vanuit de overheid/de gemeente de SROI een verplicht deel van de opdracht.

Hoe maakt Schildersbedrijf Bonke gebruik van SROI?

Henk Bonke verteld het volgende erover: "Opleiden en begeleiden zit in het DNA van het bedrijf. Mijn opa koos er destijds al voor om een onderwijsakte te halen om nieuwe schilders binnen het bedrijf op te kunnen leiden. Die vaardigheden draag ik nu weer over aan mijn zoons en het huidige personeel. Dus je kunt ons gerust een onderwijsfamilie noemen. Het mooie is dat het mes aan twee kanten snijdt: wij investeren in toekomstig talent en de jongeren leren een prachtig beroep en hebben daarmee een reële kans op de arbeidsmarkt. We hebben zelfs al een paar voormalig leerlingen in dienst."

Wij werken veel samen met Vakschool het diekman, in dit blogartikel kun je hier meer over lezen. Een mooi voorbeeld van RSOI en de samenwerking met Vakschool het diekman is een nieuwbouwproject van 20 woningen van De Woonplaats in Enschede. Wij hebben hier gewerkt in opdracht van bouwbedrijf Trebbe. Een eis voor dit project was dat er ook mensen ingezet werden met een afstand tot de arbeidsmarkt, hier konden wij dan ook goed bij helpen.