Schildersbedrijf Bonke de toppers van Vakschool Het Diekman
Geplaatst op 15 juni 2021

De toppers van Vakschool Het Diekman

Al een aantal jaren begeleiden wij de toppers van Vakschool Het Diekman tijdens hun eerste snuffelstage om te kijken of het schilderwerk echt iets voor ze is. Wanneer de snuffelstage bevalt worden ze op andere projecten geplaatst om verder te leren binnen het schildersvak. Hoe wij omgaan met deze stages en de ontwikkeling kun je lezen in dit blogartikel.

Vakschool Het Diekman

Vakschool Het Diekman is een school in Enschede voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar. Deze jongeren hebben vaak extra begeleiding nodig omdat zij bijvoorbeeld ADHD, dyslexie/dyscalculie, faalangst of een bepaalde leerachterstand hebben.

Tijdens de opleiding wordt er naast de theorievakken veel aandacht besteed aan praktijkvakken. Op deze manier worden ze in vijf leerjaren opgeleid en begeleid tot een goede plek op de arbeidsmarkt.

training on the job

Om deze jongeren een goed beeld te geven van het schildersvak komen zij bij ons een snuffelstage lopen. Wanneer de snuffelstage bevalt en het goed gaat worden de leerlingen op voor hen geschikte projecten ingezet. Tijdens deze snuffelstage wordt niet alleen het schilderwerk aangeleerd maar komen ook de algemene arbeidsvaardigheden aan bod, denk hierbij aan op tijd komen, samenwerken en de omgang met collega’s en klanten. 

Ben je benieuwd naar wat wij nog meer doen op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen? Klik dan op onderstaande knop.