Werkzaamheden bij een VvE door Schilderbedrijf Bonke & Zn
Geplaatst op 22 juli 2022

Onderhoudswerkzaamheden voor Vereniging van Eigenaren (VvE)

Onderhoud is belangrijk voor de uitstraling, de veiligheid, het comfort en de waarde van vastgoed. De Vereniging van Eigenaren (VvE) is verantwoordelijk dat het onderhoud van uw appartementencomplex of andere gemeenschappelijke woonvoorziening op de juiste manier en degelijk uitgevoerd wordt.

Schildersbedrijf Bonke en Zn. is gespecialiseerd in het uitvoeren van het volledige onderhoud en de afwerking van uw appartementencomplex of gemeenschappelijke woonvoorziening. Naast het schilderwerk kunnen wij ook alle andere onderhoudswerkzaamheden uitvoeren, zoals betononderhoud, beglazing, spuitpleisterwerk, kunststofvloeren van balkons en galerijen, gevelreiniging en -beplating  en beton- en houtreparatie. Door als VvE voor ons te kiezen worden alle onderhoudswerkzaamheden door één partij uitgevoerd en hoeft u zich niet bezig te houden met onderlinge afstemming en planning van de verschillende werkzaamheden.

Onderhoudswerkzaamheden voor VvE's door Schildersbedrijf Bonke & Zn.

Planmatig onderhoud Vereniging van Eigenaren

Wij bieden VvE’s de mogelijkheid een meerjarig onderhoudsplan op te stellen. Aan de hand van de inspecties wordt bekeken wat het beste moment is om de verschillende onderhoudswerkzaamheden uit te voeren.

Daarbij wordt uiteraard rekening gehouden met de urgentie, prioriteiten en de seizoenen waarin de werkzaamheden het beste kunnen worden uitgevoerd. Op basis van de resultaten uit het inspectierapport stellen we samen met u een onderhoudsplan op voor de komende jaren, zodat u en de bewoners precies weten waar jullie aan toe zijn als het gaat om de uit te voeren werkzaamheden, de planning en de kosten voor het onderhoud.

Met het meerjarenonderhoudsplan kunt u tot wel 20% kosten besparen en heeft u voor alle onderhoudswerkzaamheden maar één aanspreekpunt.

Schilderwerk

Schilderwerk is een belangrijk onderdeel van het onderhoud van de woningen die binnen de verantwoordelijkheid van de Vereniging van Eigenaren vallen. Door wisselende weersomstandigheden is het buitenschilderwerk gemiddeld eens in de vijf jaar aan onderhoud toe.

Goed buitenschilderwerk laat uw woning er verzorgd en mooi uitzien, maar heeft daarnaast ook een belangrijke beschermende functie. Door het buitenschilderwerk goed en regelmatig te onderhouden is uw woning beschermd tegen vocht en weersomstandigheden en voorkomt u houtrot en roestplekken. Ook het binnenwerk van de gemeenschappelijke ruimtes, zoals galerijen en gangen heeft onderhoud nodig.

Afhankelijk van waarvoor en hoe intensief deze ruimtes gebruikt worden, is onderhoud van het binnenwerk ongeveer elke zeven jaar nodig.

Houtreparatie

Bij niet goed of te laat uitgevoerd schilderwerk kunnen schimmels in het hout doordringen, waardoor houtrot ontstaat. Houtrot is goed te behandelen, maar hiervoor geldt: hoe eerder u erbij bent hoe beter het hout te herstellen is.

Reparaties zijn noodzakelijk om verdere uitbreiding van de beschadigingen te voorkomen en om een goede ondergrond te bieden voor de verf.

Betonreparatie

Beton is een sterk en duurzaam materiaal, maar soms kan het gebeuren dat het beton van uw balkon, vloer of plafond afbrokkelt of dat er scheuren in ontstaan. Deze beschadigingen kunnen onder andere ontstaan door lekkage, brandschade, gebruik van zouten of chemische middelen op het beton, veroudering of corrosieschade (betonrot).

Dit moet hersteld worden om verdere beschadigingen en onveilige situaties te voorkomen die ontstaan aan het balkon, vloer of plafond. Onze gespecialiseerde medewerkers herstellen de scheuren door middel van injecteren of spuitbeton, brengen betonbescherming aan om betonrot te voorkomen en voorzien de vloer indien nodig van een nieuwe beschermende coatinglaag.

Aanbrengen van gietvloeren door Schildersbedrijf Bonke & Zn.

Kunststofvloeren

Wij beschikken over de laatste technologie, apparatuur en uiteraard professionele medewerkers met veel ervaring en kennis om de giet- en rolcoatingvloeren van de gangen, galerijen en balkons van de woningen aan te brengen of te herstellen bij beschadigingen.

Gevelreiniging

In de loop der tijd kan de gevel van een gebouw behoorlijk vervuild raken. Dit is niet alleen storend voor de uitstraling, maar kan op den duur ook de duurzaamheid beïnvloeden of zelfs schade aanrichten.

Het periodiek reinigen en onderhouden van de gevel is dus belangrijk om mee te nemen in het meerjarige onderhoudsplan. Hoe vaak een gevel moet worden gereinigd is afhankelijk van de plek waar de woningen zich bevinden.

Wanneer de woningen of het complex op een beschutte plek staan zal eens in de vijf jaar reinigen voldoende zijn. Woont u echter aan zee of hebben de gebouwen meer te verduren dan is eens in de twee jaar aan te raden.

Kunststofvloeren

Wij beschikken over de laatste technologie, apparatuur en uiteraard professionele medewerkers met veel ervaring en kennis om de giet- en rolcoatingvloeren van de gangen, galerijen en balkons van de woningen aan te brengen of te herstellen bij beschadigingen.

Glas zetten

Vanuit duurzaamheidsoverwegingen, maar ook om kosten te besparen wordt goede isolatie van woningen steeds belangrijker. Ook voor het leveren en zetten van isolerende beglazing kunt u ons inschakelen.

Voordat er glas gezet kan worden moet er vaak het nodige voor- en nawerk worden verricht. Houten kozijnen moeten eerst van een grondlaag worden voorzien en na het plaatsen moet er nog worden gekit en afgelakt.

Bonke regelt alles rondom het transport, de voorbereidende werkzaamheden en de afwerking, ook als een ruit kapot is door een inbraak, ongelukje of andere oorzaak.

Wilt u meer informatie over wat Schildersbedrijf Bonke en Zn. voor het onderhoud van uw appartementencomplex of andere gemeenschappelijke woonvoorzieningen kan betekenen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.