• Home
  • Schildersblog
  • Schilder- en reinigingswerkzaamheden staalconstructie leidingbrug Grolsch
Schilder- en reinigingswerkzaamheden staalconstructie leidingbrug Grolsch
Geplaatst op 21 november 2022

Schilder- en reinigingswerkzaamheden staalconstructie leidingbrug Grolsch

Voor Grolsche Bierbrouwerij Nederland B.V. hebben we op de locatie van de brouwerij de schilder- en reinigingswerkzaamheden uitgevoerd van de staalconstructie en betonnen poeren van de leidingbrug, de staalconstructie van de overheaddeuren en de metalen binnendeuren en kozijnen.

Voorafgaand aan de uitvoering van de werkzaamheden is een rapport opgesteld waarin de samenhang en het vochtgehalte van de ondergrond, de samenstelling en hechting van de huidige verflaag zijn beoordeeld. Op basis hiervan is een verftechnisch advies voor de kleuren en coating opgesteld en konden wij een realistische inschatting van de werkzaamheden, de daarbij horende kosten en een planning afgeven, zodat de opdrachtgever precies wist wat hem te wachten stond.

Staalconstructie en betonnen poeren leidingbrug

De gehele leidingbrug was sterk verkleurd en op meerdere plekken was de bestaande verflaag beschadigd en waren roestplekken te zien. Na het reinigen met een waterfrees onder hoge druk en het ontvetten hebben we de verflagen die onvoldoende hechten, gebarsten, gebladderd of anderszins ondeugdelijk zijn, verwijderd door de volledige constructie te schuren. Ook de aanwezige roest is overal verwijderd en de intacte delen zijn opgeruwd. De kaal gemaakte delen zijn extra bijgewerkt en daarna is het geheel in de grondverf gezet en tot slot volledig afgewerkt met een hoogglans laag.

De betonnen poeren van de staalconstructie waren sterk vervuild door alg- en mosaangroei en zijn grondig gereinigd met een waterfrees.

Staalconstructie overheaddeuren en metalen binnendeuren en kozijnen

Zowel de staalconstructie van de overheaddeuren als de metalen binnendeuren en kozijnen zijn beschadigd en op een aantal plekken is hierdoor roest ontstaan. Begin 2023 worden alle beschadigde verflagen en roestplekken verwijderd door goed te schuren. De kale plekken worden dan ook bijgewerkt met twee lagen multiprimer en afgelakt.