Schildersbedrijf Bonke isolerende beglazing
Geplaatst op 22 juni 2021

Met deze energetische maatregelen maakt u uw huis energiezuiniger

Wanneer u enkel of dubbel glas heeft of last heeft van condensvorming op de ramen is het verstandig om eens te kijken naar betere beglazing. Andere beglazing zoals bijvoorbeeld isolatieglas is niet alleen goed voor uw portemonnee, maar het is ook goed als inbraakpreventie. Daarnaast is het gebruik maken van goede beglazing ook goed voor het milieu. Welke soorten isolatieglas er bestaan en hoe wij beglazing plaatsen vertellen wij u in dit blogartikel.

Welke soorten isolerend glas bestaat er?

Er zijn verschillende soorten isolerend glas met elk een andere thermische isolatiewaarden. Je hebt bijvoorbeeld HR, HR+ en HR++, hierbij staat HR voor hoog rendement. 

Bij HR-glas zit tussen de twee glasplaten een onzichtbare coating. Deze coating laat licht door terwijl het de warmte weerkaatst, hierdoor isoleert het al een stuk beter dan alleen dubbel glas. Wil je een nog betere isolatie, maak dan gebruik van HR++ of triple glas. Hierbij zit naast de coating ook nog speciale edelglas tussen de glasplaatsen. Triple glas kan alleen geplaatst worden bij nieuwbouwwoningen, dit omdat er extra veel ruimte nodig is in de sponningen.


Hoe plaatsen wij de nieuwe beglazing?

Als eerste komen wij het glas inmeten, dit doen we zodat we de juiste afmeting hebben voor het nieuwe glas. Wanneer het glas ingemeten is zorgen wij dat het nieuwe glas besteld wordt.

Zodra het nieuwe isolerende glas geleverd is halen wij de oude beglazing uit het kozijn. Wanneer dit gebeurd is zorgen we ervoor dat we het kozijn voorbereiden door het in de grondverf te zetten. Hierna kan het nieuwe glas geplaatst worden. Als laatste werken we alles netjes af, we zorgen ervoor dat het afgekit wordt en dat het kozijn wordt afgelakt.

In onderstaande video laten we zien hoe dit proces in zijn werk gaat.

Benieuwd of de beglazing in uw huis verbeterd kan worden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en we bespreken samen de mogelijkheden.