• Home
  • Schildersblog
  • Schildersbedrijf Bonke en Zn: Specialist in Parkeergarage Onderhoud en Afwerking
Onderhoud Parkeergarages
Geplaatst op 8 januari 2024

Schildersbedrijf Bonke en Zn: specialist in parkeergarage onderhoud en afwerking

Parkeergarages worden intensief gebruikt, waardoor er snel slijtage en beschadigingen kunnen ontstaan. Dit kan leiden tot onveilige situaties, zoals vervaagde of beschadigde bewegwijzering en veiligheidsmarkeringen.

Bij Schildersbedrijf Bonke en Zn. zijn we gespecialiseerd in het uitvoeren van volledig onderhoud en afwerking van bestaande en nieuwe parkeergarages. Wij zorgen ervoor dat jouw parkeergarage er weer als nieuw uitziet en veilig is voor de bezoekers.

Wat biedt Bonke en Zn?

Onze diensten zijn uitgevoerd door gekwalificeerde en ervaren vaklieden. Wij maken gebruik van hoogwaardige materialen en technieken om jouw parkeergarage weer als nieuw te laten uitzien. Daarnaast denken wij mee in duurzame oplossingen. 

Airless spuiten: efficiënte verfbehandeling voor grote oppervlaktes

Het Airless spuiten van wanden en plafonds in parkeergarages is een ideale methode om grote oppervlaktes snel en gelijkmatig te behandelen.

Voordat we beginnen, zorgen we voor de nodige voorbereidingen, zoals het kitten en afplakken van specifieke gebieden. Vervolgens gebruiken we een Airless spuitmachine om de verf gelijkmatig aan te brengen.

Deze techniek is uitermate geschikt voor de koude omgeving en ruime oppervlaktes in parkeergarages. Zelfs bij winterse temperaturen en koude wanden en plafonds zorgt de verwarmde verf in het speciale vat, samen met warmtedekens, ervoor dat we snel en nauwkeurig kunnen spuiten.

Brandwerende verf: bescherming in geval van brand

Steeds vaker zien we het gebruik van opschuimende brandwerende coatings als een alternatief voor brandwerende platen of bespuitingen. Of het nu gaat om parkeergarages of structuren van staal of beton, brandwerende verf kan hierbij een uitkomst bieden. Deze verf kan in elke gewenste kleur worden gemengd, zodat het perfect aansluit bij de bestaande wanden en plafonds.

Wat doet brandwerende verf precies? Het zorgt ervoor dat gebouwen en materialen gedurende een bepaalde tijd beschermd zijn tegen vuur tijdens brandincidenten. Afhankelijk van het aantal aangebrachte lagen en het type materiaal kan een brandwerendheid van 30 tot 120 minuten worden bereikt.

Bij blootstelling aan hitte zwelt de verf op tot een schuimende laag die tijdelijk de verspreiding van vuur tegengaat. Dit betekend dat mensen in parkeergarages voldoende tijd krijgen om veilig te vluchten en biedt de brandweer extra tijd om ter plaatse te kunnen komen.


Duurzame oplossingen voor de vloeren in parkeergarages

Onze expertise, geavanceerde apparatuur en ervaren medewerkers stellen ons in staat om aan diverse vereisten te voldoen, zoals antislip, vloeistofdichtheid en elektrische geleiding. Wij zijn gespecialiseerd in het aanbrengen en herstellen van gietvloeren en rolcoatingvloeren. Met onze technologieën bieden wij betrouwbare en duurzame oplossingen.


Verbeterde navigatie en veiligheid in parkeergarages

Ook het aanbrengen en herstellen van belijning en bewegwijzering op vloeren en wanden is iets wat wij voor jou kunnen oppakken. Hierbij maken we gebruik van duurzame verf die kleur- en slijtvast is. Daarnaast voegen we antislipmaterialen toe, indien nodig, om ervoor te zorgen dat jouw bezoekers niet alleen duidelijk kunnen zien waar ze naartoe moeten maar ook veilig over de markeringen kunnen lopen zonder uit te glijden.


Planmatig onderhoud voor langdurige resultaten

Heb jij belang bij regelmatig onderhoud, maar wil je graag ontzorgd worden wat betreft regelmatig onderhoud en de bijbehorende kosten? Dan is ons planmatig onderhoud de ideale oplossing. Samen met jou stellen we een meerjarenplan op, waarin we precies vastleggen welke werkzaamheden wanneer plaatsvinden. Door middel van een onderhoudscontract kun je tot wel 20% besparen op je onderhoudskosten! Het belangrijkste aspect is dat je overtuigd bent dat je bezoekers ten alle tijde veilig kunnen parkeren in een nette en goed onderhouden parkeergarage.


Video afwerking parkeergarages