Isolerende beglazing door schildersbedrijf Bonke & Zn
Geplaatst op 8 februari 2023

Isolerende beglazing door schildersbedrijf Bonke & Zn

Heb jij thuis last van condensvorming aan de binnenkant van jouw ramen? En wil jij deze condens niet meer op jouw ruit hebben? Dan is het tijd voor isolerende beglazing. Isolatieglas is goed voor uw portemonnee, maar het is ook beter beschermd tegen inbraak. Uiteraard is isolerende beglazing ook beter voor het milieu.

Welke isolerende glassoorten zijn er?

Er zijn meerdere soorten isolerend glas. Je hebt bijvoorbeeld HR, HR+ en HR++. De HR staat hierbij voor: Hoog Rendement. 

Bij het HR glas zit er tussen de twee glasplaten een dunne coating. Deze coating laat wel het licht door maar de warmte wordt weerkaatst naar buiten. Hierdoor isoleert het al een stuk beter dan alleen dubbel glas. Wil je een nog betere isolatie dan kan je ook gebruik maken van HR++ of triple glas. Bij de HR++ zit naast de coating ook nog edelgas tussen de glasplaten in. Het triple glas kan alleen geplaatst worden bij nieuwbouw woningen. Dit is omdat er tussen de sponningen extra ruimte benodigd is. Deze ruimte zit er bij veel woningen niet

Hoe plaatsen wij de beglazing?

Als eerst komen wij bij jou langs om de ruit in te komen meten. Zodra het glas bij ons binnen is nemen wij contact met u op om bij jou om de oude ruit te verwijderen en de nieuwe ruit te plaatsen. Ten slotte zorgen wij er uiteraard voor dat alles netjes wordt afgewerkt. 


In deze video laten wij zien hoe dit plaatsen gaat.

Wil jij nieuwe beglazing laten plaatsen neem dan vrijblijvend contact met ons op.