• Home
  • Schildersblog
  • Heb je last van houtrot of afbrokkelend beton? Dit is wat je eraan kunt doen.
Schildersbedrijf Bonke Beton- en Houtreparatie
Geplaatst op 6 juli 2021

Heb je last van houtrot of afbrokkelend beton? Dit is wat je eraan kunt doen.

Wanneer je last van houtrot hebt of het beton van je balkon brokkelt af dan is het belangrijk dat dit snel gerepareerd wordt. Op deze manier voorkom je dat de beschadigingen zich verder gaan uitbreiden. Wij kunnen je hiermee helpen. In dit blogartikel vertellen we je hoe wij ervoor zorgen dat het hersteld wordt.

Schildersbedrijf Bonke Houtreparatie houtrot

Houtreparatie

Er zijn veel verschillende soorten beschadigingen die kunnen ontstaan in het hout van bijvoorbeeld je kozijnen. De meest voorkomende en dus bekendste soort beschadiging is houtrot. Houtrot ontstaat vaak door schimmels en invloeden van buitenaf. Denk hierbij aan temperatuurverschillen, regen, wind maar ook door vervuiling mechanische schade en slechte ventilatie waardoor het vochtgehalte in het hout erg hoog wordt.

Houtrot is goed te behandelen. Het is wel belangrijk dat u snel actie onderneemt. Hoe eerder u erbij bent hoe beter het te behandelen is.

Schildersbedrijf Bonke Betonreparatie

Betonreparatie

Veel vloeren, plafonds en balkons zijn van beton gemaakt. Soms kan het toch voorkomen door bijvoorbeeld lekkage, ouderdom, corrosie, brandschade of chemische middelen dat er beschadiging ontstaan. Het beton begint bijvoorbeeld af te brokkelen of er ontstaan scheuren. Het is belangrijk dat dit herstelt wordt om verdere beschadigingen te voorkomen. Het herstellen van deze problemen kunnen we doen door middel van verschillende herstelmethodes. Denk hierbij aan:

  • Scheuren herstellen door middel van injecteren;
  • Handmatig schade herstellen door middel van spuitbeton;
  • Corrosieschade (betonrot) verhelpen door middel van het aanbrengen van betonbescherming;
  • Vloeren voorzien van nieuwe coatinglagen.

In onderstaande video kun je het proces zien van het handmatig herstellen van de schade.

Is jouw beton of hout toe aan reparatie of heeft u vragen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.