bonke epoxy gietvloeren haambrink mariaparochie schoonmetselwerk
Geplaatst op 28 december 2020

Een nieuwe gietvloer voor De Haambrink

In de afgelopen maand hebben wij epoxy gietvloeren geleverd en aangebracht voor de Haambrink in Mariaparochie. Naast de gietvloer hebben wij ook de schoonmetselwerk wanden in de entree, hal, garderobe en kleedruimten afgewerkt.

De wens van de opdrachtgever

Allereerst hebben wij de wensen van de opdrachtgever in kaart gebracht. De opdrachtgever wilde een vloer die voldoet aan gebruikscomfort, hoge slijtvastheid en een lichte antislip. Voor de wandafwerking was de wens dat de wanden goed te reinigen moesten zijn.

De gietvloer

Voor de vloeren hebben wij eerst de ondergrond voorbewerking uitgevoerd. Dat houdt in dat we met behulp van diamant schuren de glazuurlaag van de bestaande tegels schuren. Daarna wordt gecontroleerd of alle tegels goed vast liggen in het cement. Als dat allemaal in orde is dan wordt de eerste grondlaag epoxy aangebracht. Na droging van die laag wordt er een schraaplaag Epoxy Primer aangebracht, waarmee onder andere de voegen van de tegels worden weggewerkt. Daarna wordt de gietvloer aangebracht, optioneel hierbij is het aanbrengen van decoratieve flakes, bij dit project hebben we dat op verzoek van de opdrachtgever gedaan. Als de vloer droog is wordt er nog een coating aangebracht om de vloer te sealen.

De wandafwerking

Voor de wandafwerking hebben we allereerst alle wanden gereinigd en ontdaan van vet, stof en andere vervuiling. De schone wanden zijn daarna behandeld met een primer. Na het drogen van de primer zijn er twee lagen verf aangebracht.

Heeft u interesse in een gietvloer? Neem vrijblijvend contact op.

Wilt u zien hoe een gietvloer wordt aangebracht? Bekijk dan onderstaande video.