schildersbedrijf bonke folie verf
Geplaatst op 9 september 2020

Folie als vervanger voor verf?

Bent u de kleur van uw keukenkastjes zat en wilt u geen hele nieuwe keuken kopen? Dan kunt u uw keukenkastjes ook een nieuwe kleur geven. Dit kan zowel door de kastjes te schilderen, maar ook door folie op de kastjes te plaatsen. In dit artikel gaan we het hebben over hoe u deze folie het beste kunt aanbrengen.

Naast keukenkastjes kunt u de folie ook op bijvoorbeeld kunststofkozijnen, metalen gevels, deuren en balies aanbrengen. De folie wordt ook wel façadefolie genoemd. Het aanbrengen van deze folie is hetzelfde bij de verschillende toepassingen.

Voorbehandeling van de ondergrond

De voorbereiding van façadefolie is hetzelfde als voor verf. Eerst zorgt u ervoor dat de ondergrond schoon en vetvrij is. Nadat u dit heeft gedaan verwijdert u eventuele corrosie.

Aanbrengen van de folie

Breng de folie gelijkmatig aan met een spatel, volg hierbij zoveel mogelijk de naden van de ondergrond. Snijd overtollige folie strak af langs rubbers of naden.

De folie kan aangebracht worden bij temperaturen boven de 0 graden. Brengt u het aan bij temperaturen net boven nul wordt de deze stugger, verwarm deze dan met een föhn om hem soepeler te maken. De folie wordt meestal alleen aangebracht op zichtbare delen.

Mocht u de folie toch niet goed hebben aangebracht kunt u deze de eerste 20 minuten na aanbrengen zonder hulpmiddelen verwijderen of opnieuw positioneren. Na deze 20 minuten loopt de kleefkracht gedurende 24 uur op tot het maximale niveau. Mocht u na deze 24 uur de folie toch willen verwijderen kan dit met behulp van warmte.

Komt u er niet uit en wilt u liever dat wij de folie komen aanbrengen of dat wij komen schilderen? Neem dan contact met ons op.