Schildersbedrijf Bonke Enschede MST Paviljoen
Geplaatst op 29 juni 2020

Schilderwerk nieuw MST paviljoen

Vorige week is de nieuwe binnentuin met paviljoen van het Medisch Spectrum Twente in Enschede geopend. Bonke heeft daarvoor het schilderwerk gedaan. Een mooie klus voor een mooi doel, namelijk een prachtige binnentuin voor patiënten die langere tijd in het ziekenhuis moeten verblijven. Even naar buiten kunnen werkt helend, zeker ook psychisch. Het geeft even een heel ander gevoel als je de frisse lucht kunt opsnuiven en de blauwe lucht kunt zien.

 Vandaar dat het MST de binnenruimte van het ziekenhuis heeft vrijgemaakt en als tuin heeft ingericht. De afgelopen weken is de laatste fase daarvan afgerond met de bouw van een paviljoen. Het halfopen gebouw met veel glas biedt ruimte voor vier patiënten van de Intensive Care die er met bed en al naartoe worden gebracht.

Schildersbedrijf Bonke Ziekenhuis MST

De binnentuin en het paviljoen zijn bekostigd door een ex-patiënt van het ziekenhuis die daarvoor een mooi bedrag heeft nagelaten en door fondsenwerving en giften. Bonke heeft daar haar steentje aan bijgedragen door het schilderwerk belangeloos uit te voeren.

We zijn er trots op dat we aan zo’n mooi project hebben meegewerkt. We hopen dat de patiënten ervan kunnen genieten en dat het hen helpt in hun herstel. De eerste berichten zijn erg positief, zo blijkt uit het nieuwsbericht van Tubantia.

"‘Overweldigend!’ Een mooier compliment had de ic-patiënt die donderdagmiddag als eerste de binnentuin van het MST in mocht Sophia de Rooij, bestuursvoorzitter van het MST, niet kunnen geven."

Foto: Tubantia - Patiënten MST kunnen frisse neus halen in nieuwe binnentuin met paviljoen: ‘Groen en buitenlucht dat missen ze heel erg’