Isolerende beglazing
Geplaatst op 31 januari 2022

Isolerende beglazing

Heb jij thuis last van condensvorming aan de binnenkant van jouw ramen? Dan kan het handig zijn om eens te kijken naar betere beglazing. Andere beglazing zoals bijvoorbeeld isolatieglas is goed voor uw portemonnee, maar het is ook beter beschermd tegen inbraak. Ook is het gebruik van isolatieglas goed voor het milieu.

Welke isolerende glassoorten zijn er?

Er zijn meerdere soorten isolerend glas. Je hebt bijvoorbeeld HR, HR+ en HR++. De HR staat hierbij voor hoog rendement. 

Bij het HR glas zit er tussen de twee glasplaten een coating. Deze coating laat wel het licht door maar de warmte wordt weerkaatst. Hierdoor isoleert het al een stuk beter dan alleen dubbel glas. Wil je een nog betere isolatie dan kan je ook gebruik maken van HR++ of triple glas. Bij de HR++ zit naast de coating ook nog edelgas tussen de glasplaten in. Het triple glas kan alleen geplaatst worden bij nieuwbouw woningen. dit is omdat er tussen de sponningen extra ruimte benodigd is.

Hoe plaatsen wij de beglazing?

Als eerst komen wij bij jou langs om de ruit in te meten. Zodra het ingemeten glas binnen is komen wij bij jou om de oude ruit te verwijderen en de nieuwe ruit te plaatsen. Ten slotte zorgen wij dat alles netjes wordt afgewerkt. 


In deze video laten wij zien hoe dit plaatsen gaat.

Wil jij nieuwe beglazing laten plaatsen neem dan vrijblijvend contact met ons op.