bonke verf bladeren onstaan herstellen voorkomen
Geplaatst op 18 november 2020

Hoe kan ik afgebladderde verf herstellen?

Helaas komt het regelmatig voor dat verf gaat afbladderen. In dit blogartikel leggen wij u uit hoe afbladderende verf ontstaat en wat u kunt doen om het te herstellen.

Ontstaan van afbladderen van verf

Verfsoorten moeten een aantal eigenschappen bezitten om vormverandering van de ondergrond waar de verf op is aangebracht te kunnen volgen. Door onder andere temperatuur wisselingen, zonnestraling en chemicaliën gaan de eigenschappen van verf achteruit waardoor hechting verlies kan optreden en de verf gaat barsten. Deze barsten kunnen ervoor zorgen dat de verflaag gaat bladderen. Een andere reden voor het ontstaan van barsten is veroudering van de verflagen.

Hoe kunt u afbladderende verf herstellen?

Het is belangrijk om afbladderende verf snel te verhelpen, want door de barsten in de verf komt het houtwerk bloot te liggen en daardoor kan er houtrot ontstaan. Over houtrot hebben we al eens geschreven, hoe u dat kunt behandelen leest u in dit blogartikel.

Het repareren van afbladderende verf kunt u doen door de verf als eerste af te steken. Nadat u de afbladderende verf heeft afgestoken controleert u op houtrot, als u geen houtrot heeft kunt u het hout gaan voorbehandelen. Hoe u hout het beste kunt voorbehandelen kunt u in dit blogartikel lezen.

Als u het hout heeft voorbehandeld kunt u bezig met de afwerking. Het afwerken van het hout doet u door eerst grondverf aan te brengen en deze dan weer licht op te schuren. Nadat u dit gedaan heeft kunt u bezig met de laklaag. Hoe u deze afwerking het beste kunt uitvoeren kunt u hier lezen

Heeft u hulp nodig bij het afgebladderde verf of moet uw huis geschilderd worden en wilt u dit graag uitbesteden? Neem dan vrijblijvend met ons contact op.