• Home
  • Schildersblog
  • Dit zijn de belangrijkste onderdelen van het onderhoud aan woningen en bedrijfpanden
Schildersbedrijf bonke Binnen- en buitenschilderwerk
Geplaatst op 24 juni 2021

Dit zijn de belangrijkste onderdelen van het onderhoud aan woningen en bedrijfpanden

Schildersbedrijf Bonke & Zn. is gespecialiseerd in schilderwerk, dit kan zowel binnen- als buitenschilderwerk zijn. Het is belangrijk dat schilderwerk goed onderhouden wordt en met enige regelmaat wordt vernieuwd. In dit blogartikel vertellen we u hoe vaak u dit moet (laten) onderhouden en hoe we u hierbij kunnen helpen.


Onderhoud aan het schilderwerk

Zowel voor binnen- als voor buitenschilderwerk is het belangrijk om met enige regelmaat onderhoud uit te voeren. Maar hoe kunt u zien dat het schilderwerk aan onderhoud toe is?

Binnenschilderwerk

Binnenschilderwerk kan het interieur van uw huis of bedrijfspand maken of breken. Om ervoor te zorgen dat het van de juiste kwaliteit blijft is het goed om minimaal één keer in de zeven jaar het van een nieuwe verflaag te voorzien. Daarnaast kunt u ook aan de loslatende verf, verkleuren, scheurtjes en blaasjes in de verf zien dat het aan vernieuwing toe is. Naast dat het schilderwerk ervoor zorgt dat een ruimte de juiste uitstraling heeft, zorgt het ook voor bescherming tegen bijvoorbeeld slijtage, vocht of schimmel. 


Wanneer wij bij u langs komen om het binnenschilderwerk uit te voeren, nemen we u alles uit handen. We dekken alles af, zetten alles in de grondverf en aan het eind ruimen we alle troep op. Naast het schilderwerk kunnen wij u ook van professioneel advies voorzien over kleurgebruik, informatie over verfsoorten en kunnen wij ook advies geven over bepaalde beschadigingen. Daarnaast kunnen wij beschadigingen herstellen en kunnen we muren voorzien van nieuw behang.

Buitenschilderwerk

Schilderwerk aan de buitenkant van bijvoorbeeld uw woning zorgt voor zowel bescherming tegen verschillende weersomstandigheden maar ook voor een mooie afwerking. Om ervoor te zorgen dat zowel de buitenkant mooi blijft en de bescherming goed blijft, is het belangrijk om minimaal één keer in de vijf jaar het schilderwerk te laten vernieuwen. Daarnaast moet het vernieuwd worden wanneer het verf begint te poederen of los begint te raken, u beschadigingen ziet zoals houtrot, het schilderwerk gaat verkleuren en als uw scheurtjes of blaasjes ziet ontstaan.

Het beste moment om uw buitenschilderwerk te laten vernieuwen is in de periode tussen april en oktober. De perfecte temperatuur ligt tussen de 10 en 25 graden, met deze temperatuur droogt de verf niet te langzaam maar ook niet te snel. Maar ook in de winter kan geschilderd worden, hierbij gebruiken onze buitenschilders speciale verf en wordt het schilderwerk afgeschermd.

Bent u geïnteresseerd in planmatig onderhoud of eenmalig schilderwerk? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, we komen graag langs om uw wensen te bespreken.