bonkeschildersbedrijf mst enschede
Geplaatst op 24 mei 2019

Schildersbedrijf Bonke & Zn werkt aan het oude MST

Saxion Enschede gaat het oude MST Ariënsplein in Enschede beschikbaar stellen voor studenten. Schildersbedrijf Bonke & Zn werkt voor Saxion om het oude ziekenhuis een nieuwe look te geven. Wij zijn verantwoordelijk voor het schilderen van de heraklith beplating. In dit artikel vertellen wij meer over heraklith beplating en hoe we te werk gaan. 


Wat is heraklith beplating?

Heraklitsh beplating, ook wel bekend als houtwolcement platen, zijn platen met een bijzonder robuuste en industriële look. De platen worden gemaakt met houtwol, houtwol is een dun en smal schaafsel van duurzaam hout van de fijnspar. Houtwol wordt met andere natuurlijke ingrediënten zoals water, kalk en cement samengepers in een mal. Op deze manier ontstaat er een vlakke en rechte houtwolcementplaat. Hieronder een beeld van heraklith beplating.

Wat doet Schildersbedrijf Bonke & Zn?

Zoals boven op de foto zichtbaar is, zijn we bezig met het schilderen van heraklith beplating. Soms is het nodig om heraklith beplating te behandelen. Dit als gevolg van het in de loop van de jaren vuil worden van de beplating of door het wijzigen van de kleur.

Het schilderen van de heraklith beplating doen wij met behulp van airless-spuitapparatuur. Dit is een speciale techniek die geschikt is voor nieuwbouw en onderhoudswerk. Met het gebruik van airless-spuitapparatuur profiteren we van meerdere voordelen: onder andere eenvoudiger in gebruik, minder spuitnevel en een hogere spuitsnelheid ten opzichte van andere spuittechnieken. 


Wilt u meer weten over de werkzaamheden van Schildersbedrijf Bonke & Zn? Of bent u zelf geïnteresseerd in het schilderen van heraklith beplating?
Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.