Bonke & Zn Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen
Geplaatst op 9 september 2019

Bonke als praktijk/leerplek

Wij vinden het belangrijk om ook maatschappelijk ons steentje bij te dragen. Dat doen we onder andere door het opleiden van leerlingen met een bepaalde afstand tot de arbeidsmarkt tot schilder. Dat mes snijdt aan beide kanten: wij investeren in toekomstig talent en de jongere leert een beroep en heeft daarmee een reële kans op de arbeidsmarkt. 

 

Doeners

In samenwerking met Vakschool Het Diekman biedt Bonke & Zn. leerlingen de mogelijkheid om het schildersvak te verkennen. Leerlingen van het Diekman hebben een afstand tot de arbeidsmarkt door leerproblemen en/of een leerachterstand. Doordat ze, om wat voor reden dan ook, moeite hebben met het leren van theoretische kennis, zijn het echte doeners. Dat maakt ze bij uitstek geschikt voor werk dat ze met hun handen kunnen doen, dus ook voor het beroep van schilder. 

Rinus

Het Diekman laat de leerlingen in de praktijk uitzoeken waar ze goed in zijn en waar ze een toekomst voor zichzelf zien. Dit uiteraard onder begeleiding vanuit school en vanuit de bewuste bedrijven. Bij Bonke & Zn. is Rinus degene die zich over hen ontfermt. Het gaat er daarbij niet alleen om dat ze leren schilderen, maar ook dat ze algemene arbeidsvaardigheden aanleren zoals op tijd komen, samenwerken en de sociale omgang met collega’s en klanten. Daarnaast is er extra aandacht voor de veiligheid en de werkplek en/of locatie. Veel van deze leerlingen zijn bijvoorbeeld erg gevoelig voor prikkels, dus je wilt ze niet in een druk winkelcentrum aan de slag zetten. 

Win-win

Als het van beide kanten goed bevalt kan de leer/werkplek zelfs tot een arbeidscontract leiden. Iets wat Het Diekman met haar trajecten ook beoogt. Wij vinden het een mooi voorbeeld van maatschappelijk ondernemen waarbij het voor alle betrokken partijen iets oplevert!