Planmatig onderhoud voor gemeentes en semi overheden


Voor een gemeente of overige overheid instanties is de uitstraling van zijn/haar gebouwen erg belangrijk. Wanneer een pand goed is onderhouden straalt dit een bepaalde vertrouwen uit. Bij gebouwen van gemeentes of overige overheid instanties kun je aan verschillende dingen denken, bijvoorbeeld het stadskantoor/gemeentehuis, maar ook de panden van de provincies, waterschappen en reiksoverheid. Daarnaast vallen hier ook parkeergarages en buurthuizen onder. 


Planmatig onderhoud

Wilt u het onderhoud op een effectieve en efficiënt manier uitvoeren, altijd inzicht hebben in uw (aankomende) kosten en een aanspreekpunt voor al uw onderhoud. Dan is planmatig onderhoud iets voor u. 


Hoe werkt planmatig onderhoud?

Tijdens de eerste stap gaan we met u in gesprek over wat onder andere uw plannen zijn met het pand, hoe het onderhoud gedaan is de afgelopen jaren en welke wensen en eisen u heeft. Deze informatie hebben we nodig om een meerjarenplan op te kunnen stellen.

Nadat alle wensen en belangrijke aspecten zijn besproken gaan we een overzicht maken van de werkzaamheden en bespreken we welke kosten hierbij horen. Al deze informatie verwerken we in een meerjarenplan. Met dit plan heeft u altijd een overzicht van welke werzaamheden verwacht worden dat jaar en welke kosten u hiervoor moet reserveren. 

Nu het meerjarenplan gemaakt is, is er een goed basissysteem om de komende jaren op verder te bouwen. Daarnaast wordt in het onderhoudsplan bijgehouden welke materialen nodig zijn en hoeveel vakmensen nodig zijn. Er is op deze manier altijd een basis om op terug te vallen.

Nu het onderhoudsplan helemaal klaar is, zullen wij ook contact met u opnemen elk jaar om een inspectie uit te voeren. Tijdens deze inspectie kijken we of de werkzaamheden die in het plan staan moeten gebeuren en of er nog extra werkzaamheden zijn. Aan de hand van deze inspectie brengen we een verslag uit. Hierin staat onder andere vermeld wat de staat van het pand is en wat urgent is om aan onderhoud uit te voeren. Daarnaast bespreken we of er specifieke wensen zijn. Op basis van deze gegevens gaan we aan de slag met het onderhoud.

Na de inspectie kunnen we aan de slag. We voeren de onderhoudswerkzaamheden uit aan de hand van het plan en wat we gezamenlijk hebben besproken. Daarnaast kijken we op welk moment we de werkzaamheden het beste kunnen uitvoeren, bijvoorbeeld tijdens vakanties of in welk seizoen. Door de meerjarenplanning weet u ook wanneer u wat kunt verwachten. 


Voorbeelden van projecten

Bij meerdere gemeentes en overheid instanties voeren wij al planmatig onderhoud uit. Een aantal voorbeelden vindt u hieronder.

Hoe kunt u gebruik maken van Planmatig onderhoud?

Vul het formulier in en wij nemen contact met u op voor een afspraak. We komen bij u langs om het onderhoud te checken en vervolgens een meerjarenplan met bijpassende offerte te maken.

Contactgegevens

U dient akkoord te gaan met het privacy statement.