Hogeschool Saxion 2023

Opdrachtgever: Dura Vermeer
Werkzaamheden: Binnenschilderwerk, beglazing, hout reparatie en stukadoorswerk

Ook dit jaar zijn we gedurende de vakantieperiode volop bezig geweest met onderhoud bij Saxion. Wij hebben voor een afdeling van Saxion het binnenschilderwerk op ons genomen inclusief de wanden, kozijnen, deuren en plinten en glaswerk. Terwijl wij de werkzaamheden aan het uitvoeren waren, waren er meerdere bedrijven werkzaam met elk hun eigen specialisatie. Elektriciens, installatieurs, plafondbedrijven en vloerspecialisten werkten zij aan zij om van dit project een succes te maken.

Werkzaamheden 2023

Om de chaos te beheersen, vond er elke maandag ochtend een werkloverleg plaats, waar alle bedrijven hun voortgang en uitdagingen bespraken. Er waren soms 40 vaklieden tegelijk aan het werk. Zelf waren wij aan het werk met een team van 14 vaklieden die er alles aan hebben gedaan om het project met de hoogste kwaliteit af te ronden.

Het project had veel interne deadlines die gehaald moesten worden. Ondanks deze uitdaging wisten wij ons te onderscheiden door onze ervaring met grote projecten en het samenwerken met andere bedrijven. Aangezien alles op het juiste moment op de juiste plaats moest zijn om het werk goed uit te voeren, was een doordachte planning cruciaal.

Binnenschilderwerk

De binnenkant van het gebouw was zichtbaar toe aan onderhoud. De plinten, deuren en kozijnen hadden hier en daar wat scheuren. Wij hebben de afdeling een nieuw jasje gegeven door de kozijnen en de (nieuwe) deuren zwart te schilderen. Ook hebben we een aantal wanden blauw geschilderd. Daarnaast hebben we de wanden opnieuw wit geschilderd. 

Stukadoorswerk buiten

Ook zijn wij hier en daar bezig geweest met het stukadoorswerk. Zo hebben wij de gaten en scheuren in de wanden opgevuld en vervolgens geschilderd. 

Ramen vervangen

Ook hebben wij wat andere werkzaamheden verricht. Zo hebben wij een aantal ramen vervangen en hier en daar wat nieuwe plinten toegevoegd.

Een trots resultaat

Bonke is al meerdere jaren betrokken bij het onderhoud van Hogeschool Saxion. Hierdoor zijn wij ervaren op het gebied van grote projecten. Wij hebben gezorgd voor een goede samenwerking met de andere bedrijven. Bij de oplevering van dit project waren er voor Bonke geen punten van zorg geconstateerd, dit was dan ook een moment van trots voor ons.

Het project werd uitgevoerd in opdracht van Dura Vermeer, maar de opdrachtgeving werd geïnitieerd door het facilitair bedrijf van Saxion zelf, wat benadrukt hoezeer Saxion waarde hecht aan de kwaliteit van haar faciliteiten. 

Project Hogeschool Saxion is een goed voorbeeld van hoe samenwerking, planning en vakmanschap kunnen leiden tot de succesvolle afronding van een complex project, zelfs onder druk. Wij hebben laten zien dat ervaring, kwaliteit en samenwerking de sleutel zijn tot tevredenheid en succes. Wij kijken met trots terug op onze bijdrage aan dit project.


Bekijk hier het proces

Het eindresultaat

Het proces

Contactgegevens