Medisch Spectrum Twente, locatie Oldenzaal

Opdrachtgever: Medisch Spectrum Twente (MST), locatie Oldenzaal
Werkzaamheden: Schilderwerk en herstelwerkzaamheden

MST Oldenzaal is met ruim 20 poliklinieken één van de grootste buitenpoliklinieken van het land. Jaarlijks bezoeken ongeveer 80.000 patiënten de poliklinieken. De locatie Oldenzaal van het MST is in de afgelopen jaren gemoderniseerd.

Over Medisch Spectrum Twente

Medisch Spectrum Twente (MST) is één van de grootste topklinische opleidingsziekenhuizen. In de hoofdlocatie in Enschede staat een volledig nieuw ziekenhuis met een uiterst modern OK-complex. Daarnaast kunnen de patiënten terecht in de buitenpoliklinieken in Oldenzaal en Haaksbergen, waardoor goede zorg altijd dichtbij is.

Eeuwenoude ’Heil der Kranken’ gecombineerd met nieuwbouw

Het ziekenhuis bestaat uit vijf bouwdelen, die allemaal in verschillende periodes gerealiseerd zijn. Het oudste en meest markante deel ‘Heil der Kranken’ is in 1918 gebouwd. In 1930 werd het gebouw voor het eerst uitgebreid en in 1959 vergroot met een modern beddenhuis. In 1979 en 1992 werden aan de achterzijde twee vleugels toegevoegd, waardoor een gebouw met binnenhof ontstond. 

In 2015 en 2016 zijn de oudste bouwdelen van het complex vanwege hun bijzondere uitstraling in originele staat gerenoveerd. Twee deels gesloopte veranda’s die speciaal waren gebouwd voor tbc-patiënten, zijn in ere hersteld. Van binnen is het oude gebouw alleen nog te herkennen aan authentieke details als de glas in lood ramen en de oude trappen. 

Als onderdeel van de verbouwing werd het overbodige beddenhuis gesloopt om plaats te maken voor een moderne entreehal met een atrium, restaurant en lobby. De hal verbindt de verschillende verdiepingen van het complex met elkaar.

Patiënten

Om de veiligheid van de medewerkers en patiënten te waarborgen. is een uitgebreid VGM-plan opgesteld (Veiligheid, Gezondheid en Milieu). Patiënten die in het ziekenhuis liggen zijn vaak kwetsbaar en ziek, dus las-, schuur-, soldeer- en slijpwerkzaamheden kunnen alleen worden uitgevoerd als er geen patiënten in de buurt zijn. Na afloop van de werkzaamheden zorgen onze medewerkers ervoor dat alles extra goed opgeruimd en schoongemaakt wordt.

Contactgegevens